MistisFiles

Pengetahuan Rahsia Itu Hanya Untuk Mereka Yang Mampu Memahaminya

Archive for the ‘Organisasi Fitnah Masih Ad-Dajal’ Category

Misteri Teo Nie Ching

Posted by jigsmaster on December 26, 2018
kredit: Berita Harian

kredit: Berita Harian

 

Portal dan akhbar-akhbar Cina telah melaporkan timbalan menteri pendidikan ini telah mengatur pertemuan dengan persatuan-persatuan Cina bagi merombak silibus buku teks sejarah sekolah. Namun Nie Ching bertegas menafikan.

Soalannya: YANG MANA SATU BETUL?

Mengapa beliau menafikan? Apa keperluan untuk menafikan sedangkan persatuan Cina seperti Majlis Bahasa Cina menegaskan Nie Ching ada bertemu dengan mereka dan mengatur pertemuan dengan pihak kementerian pendidikan. Adakah Nie Ching dalam dilema? Adakah persatuan Cina terlalu gopoh dan mendesak Nie Ching? Apakah yang mereka mahu kejar? Apa perancangan tersembunyi Nie Ching dan DAP dalam mengubah sejarah Malaysia?

 

Srikandi melaporkan… dari akhbar-akhbar Cina!

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Misteri Nurul Izzah

Posted by jigsmaster on December 22, 2018

Nurul Izzahmisteri

 

 

Perletakan jawatannya dalam PKR memang agak menggemparkan walaupun ianya ditenggelami aksi-aksi sarkas para menteri kerajaan. Ia sebenarnya adalah satu petunjuk penting dalam sejarah politik negara. Adalah aneh wanita yang memiliki harapan dalam arena politik negara melalui parti politik yang diasaskan oleh bapanya telah mengambil langkah sumbang dengan menghancurkan masadepan politiknya begitu sahaja. Mungkin ada pelan lain?

Kelibatnya bersama Rafizi Ramli dan Khairy Jamaluddin (KJ) memang menambahkan perisa. Rafizi Ramli, baru-baru ini kalah dalam pemilihan timbalan presiden PKR dan KJ, yang tewas bertimpa-timpa sejak partinya tumbang sebagai kerajaan dalam pilihanraya umum lepas adalah bagaikan satu barisan simfoni lengkap untuk menyertai Nurul Izzah.

Namun, apakah yang MENEWASKAN wanita jelita yang berbakat dalam politik ini?

 

M.O menulis…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Teka-teki Anwar Ibrahim

Posted by jigsmaster on December 18, 2018
anwarpening

kredit: detiknews

 

Tun M tidak mahu menunggu terlalu lama. Mesejnya jelas ditujukan kepada Presiden UMNO bahawa ‘jump’ yakni masuk ke dalam partinya, PPBM. Ini kerana PPBM terdedah kepada bahaya, dengan jumlah ahli parlimennya yang sedikit. Parti kerdilnya hanyalah mengharapkan aura Tun M, tidak lebih tidak kurang. Tun M mesti cepat menekan UMNO supaya ‘menyerahkan’ ahli-ahli parlimennya supaya mampu memperbesarkan PBBM, parti kerdil yang hanya wujud atas bayang-bayang Tun M.

Mungkin senario ini tidak begitu bagus buat DS Anwar Ibrahim. Tun M yang menjelma terlampau kuat hasil bantuan ‘katak-katak UMNO’ mampu berbuat apa saja termasuk memusnahkan impiannya untuk menjadi perdana menteri Malaysia. Namun Anwar masih percaya kepada Tun M. Anwar memperbaharui taatsetianya kepada Tun M.

Ketika Anwar masih berteka-teki, anaknya sendiri telah meletak jawatan dalam PKR!

 

M.O menulis…

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Misteri Tun M

Posted by jigsmaster on December 17, 2018

tunm

 

Bagaimana anda semua hari ini? Sihat? Apa cerita tentang Tun Dr. Mahathir (Tun M)? Apa yang beliau buat sekarang?

Hehe.

Saya M.O dan penulis siri Mason-mason Melayu yang telah wujud di internet sejak zaman peralihan Pak Lah ke DS Najib.

Saya telah menjangkakan ada perhimpunan melawan sesuatu yang seperti Malayan Union sejurus selepas 9 Mei 2018 yang lepas dan ia terbukti berlaku pada 8.12.2018. Adakah ia terjadi secara kebetulan? Adakah saya berjaya ‘meneka’? Adakah ini sejenis ‘teori konspirasi’ yang anda faham selama ini dari media? Tidak saudara saudari.

Maklumat di sekeliling kita terlampau banyak. Apa yang perlu kita lakukan ialah MENAPIS MAKLUMAT TADI.

Pada 21 September 2018 yang lalu, saya telah memberitahu anda akan langkah Tun M yang akan membesarkan parti kerdilnya dengan menerima kemasukan ahli parlimen UMNO. Pada masa itu saya telah dikritik oleh penyokong parti Tun M sendiri serta penyokong kerajaan dengan mengatakan saya ini merepek dan berbohong.

Anda boleh rujuk di sini: PELAN TUN M

Lihat poin pertama:

1) Partinya, Parti Pribumi Bersatu Malaysia adalah antara parti paling kerdil dalam kerajaan dengan jumlah kerusi yang sedikit berbanding PKR & DAP

Jadi bagaimana kawan-kawan? Apa yang Tun M nak buat sekarang?

Hehe.

Ada banyak perkara yang anda tidak tahu tentang Tun M ini. Mungkin semasa Tun M menjadi perdana menteri keempat dahulu, anda masih ‘seekor’ sperma yang lurus mulus, kanak-kanak mentah berhingus atau mungkin masih di alam roh lagi.

 

BACA SETERUSNYA….

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mengapa Pihak Media ‘Menyembunyikan’ Pendirian Tun M terhadap Sekolah Vernakular??

Posted by jigsmaster on November 5, 2018

tunmuec

 

Tun M dilaporkan telah menyatakan pendiriannya berkenaan sekolah vernakular dalam satu dialog di Thailand pada 25 Oktober 2018  yang lepas. Pendirian beliau itu amat tegas dan ini memang bertentangan dengan fikrah politik rata-rata politikus dalam Pakatan Harapan yang dikuasai oleh DAP.

Baru-baru ini Tun M telah menyatakan pendiriannya berkenaan UEC dan ini dilakukan dalam negara, di mana pihak media tidak mampu menyembunyikan lagi pandangan Tun M berkenaan isu tersebut.

Mengapa pihak media kelihatan ‘takut-takut’?

Adakah benar DAP telah ‘mengugut’ mereka, sementelah posisi menteri komunikasi dan multimedia dipegang oleh salah seorang dari mereka?

M.O mengulas isu menarik ini…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Perang ICERD : Dilema Tun M & Parti Pribumi

Posted by jigsmaster on November 3, 2018

tunmtirai

 

Mason-mason Melayu XVI BHG II

 

DAP, paksi Liberal dan seangkatan dengannya sudah merangka ratifikasi ICERD sekurang-kurangnya sejak 6 tahun lalu oleh Pusat Komas, Islamic Renaissance Front (IRF), Projek Dialog dan pihak-pihak yang menyokongnya. Ini adalah salah satu usaha mereka untuk menghapuskan dahulu hak dan kepentingan pribumi Malaysia yakni orang Melayu dan bumiputra lain (Orang Asli, anak negeri Sabah Sarawak dan sebagainya). Apabila hak dan kepentingan ini dihapuskan, maka proses penindasan akan berlaku perlahan-lahan seperti yang berlaku di Singapura. Penindasan akan dirancang terlalu perlahan dan begitu berkuasa sehinggakan pribumi akan diprogramkan untuk menyerah sahaja (submission) atau menerima seadanya sambil menyedapkan hati sendiri, tanpa melawan atau bersuara.

M.O menyambung kembali artikelnya ….

 

PERANCANGAN MEREKA AMATLAH SADIS!

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu XVI : Usaha Menghapuskan Hak Pribumi

Posted by jigsmaster on October 31, 2018

mason16

 

Perancangan mereka sudah lama, sejak dari zaman surat berantai dan emel berantai lagi. Ketika itu ucapan-ucapan mereka diseludup keluar dengan pelbagai perancangan sadis seperti menggalakkan penggunaan dadah di kalangan anak-anak Melayu Bumiputra bagi merosakkan generasi mereka melalui jaringan jerung-jerung besar pengedar dadah yang seringkali terlepas dari tindakan pihak berkuasa.

‘Sekolah Demokrasi’ juga dibina untuk meyakinkan anak-anak Melayu Bumiputra supaya tidak bimbang memberi kuasa pentadbiran kepada orang lain berbanding digalakkan mereka mengurus dan mentadbir tanahair mereka sendiri.

BANYAK LAGI PERANCANGAN PELIK MEREKA….

 

Baca Seterusnya…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Malayan Union II : Bukankah Telah Diberitahu Sebelum Ini?

Posted by jigsmaster on October 30, 2018

masonXIImalayanfinalproven

 

 Mason-mason Melayu Episode III

 

 

Bukankah saya (M.O) telah memberitahu kepada anda tentang “Malayan Union 2.0″ ini lama sebelum isunya kecoh sekarang? Sila semak kembali artikel bulan Julai yang lalu:

MALAYAN UNION II

Malah saya telah membayangkannya kepada anda pada 17 Mei yang lepas sejurus selepas pilihanraya!

Ada banyak perkara yang anda tidak tahu tentang perancangan mereka kepada anda. Saya bukanlah terikat kepada mana-mana parti politik dan sebagai pemerhati politik bebas, saya bersetuju bahawa apa yang mereka rancangkan kepada nasib bangsa anda, keturunan anda… adalah sesuatu yang amat kejam, mungkin boleh dibandingkan dengan nasib penduduk Palestin atau etnik Rohingya.

Namun sebelum ke arah itu, mereka merancangnya kini secara halus dan perlahan-lahan…

 

Yang ikhlas,

-M.O

@r3@ 1E

 

 

BACA LAGI RAHSIA PERANCANGAN MEREKA!

 

=========================
Cara untuk akses MistisFiles
>> http://goo.gl/1QBIQK
=========================

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Ratifikasi ICERD: Peluang Untuk Menghapuskan Hak-hak Bumiputra & Raja-raja Melayu

Posted by jigsmaster on October 25, 2018

??????

 

Mason-Mason Melayu Bahagian XV

 

“Kan ada perlembagaan?” Itulah jawapan sesetengah orang Melayu apabila diberitahu akan bahaya tindakan sesetengah pihak yang berusaha siang dan malam untuk menghapuskan apa yang mereka tidak suka atau tidak puashati berkenaan hak-hak orang Melayu dan Bumiputra dalam perlembagaan Malaysia.

Apa yang golongan denial syndrome  di kalangan orang Melayu Bumiputra ini tidak sedar ialah perlembagaan boleh tercatat atas kertas, tetapi perlaksanaannya boleh ditiadakan atau dibohong-bohong, diseleweng dan dimanipulasikan sehingga tindakan atau kesan dari perlembagaan ini tidak mencapai maksud kepada yang berhak.

Ini adalah salah satu caranya.

 

 

 

 

Ke Arah Untuk Menghapuskan Hak-hak Bumiputra & Raja-raja Melayu

 

 

 

miskin

 

 

 

 

Menurut BERNAMA pada berita bertarikh 24 Oktober 2018, menerusi kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator P. Waytha Moorthy:

“Kerajaan komited untuk mengesahkan enam triti hak asasi manusia termasuk Konvensyen Antarabangsa mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) pada suku pertama tahun depan.

“Saya ingin menyatakan bahawa meratifikasi konvensyen-konvensyen ini termasuk ICERD adalah selaras dengan manifesto Pakatan Harapan (PH).

“Komitmen ini bukan sahaja diberi oleh saya tetapi juga Menteri Hal Ehwal Agama Datuk Dr Mujahid Rawa. Ia diperkukuhkan lagi oleh kenyataan Menteri Luar Datuk Saifuddin Abdullah dan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) baru-baru ini,” katanya dalam kenyataan kepada Bernama.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada penutup Persidangan Kebangsaan ke-8 yang dianjurkan Pusat Komunikasi Masyarakat (Komas) mengenai ‘Malaysia Ke Arah Pengesahan ICERD’ di Petaling Jaya semalam.

Perlu difokuskan:

Pertamanya siapakah dia P. Waytha Moorthy? Beliau adalah pengasas kepada Pertubuhan Hindraf. Beliau pernah memperjuangkan supaya Perkara 153 dalam perlembagaan Malaysia DIHAPUSKAN yang mana mengandungi hal-ehwal perlindungan kepada kedudukan keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera.

Di sini diperturunkan sebahagian perkara-perkara yang diadukan P. Waytha Moorthy kepada badan hak asasi manusia, yang rata-ratanya mendakwa kononnya Melayu-muslim telah menjalankan dasar apartheid kepada bukan Melayu, menindas dan menzalimi mereka:

 

Read the rest of this entry »

Mason-mason Melayu Episode III : Permainan Anwar Ibrahim

Posted by jigsmaster on September 27, 2018

ai

 

Inilah peluangnya, yang MUNGKIN TERAKHIR baginya. Peluang untuk menduduki takhta paling berkuasa di Malaysia, perdana menteri Malaysia.

Jika peluang yang satu dan terakhir ini GAGAL, maka mungkin tiada peluang baginya…

Buat selama-lamanya!

Maka, beliau mesti menyediakan pelbagai perancangan untuk tujuan ini. Pelbagai pelan, pelan sokongan dan jalan keluar untuk pelbagai kes dan masalah yang menghalang niatnya untuk berkuasa.

Pelbagai permainan baru!

 

BACA SETERUSNYA.

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us