MistisFiles

Pengetahuan Rahsia Itu Hanya Untuk Mereka Yang Mampu Memahaminya

Archive for the ‘Organisasi Fitnah Masih Ad-Dajal’ Category

Mengapa Pihak Media ‘Menyembunyikan’ Pendirian Tun M terhadap Sekolah Vernakular??

Posted by jigsmaster on November 5, 2018

tunmuec

 

Tun M dilaporkan telah menyatakan pendiriannya berkenaan sekolah vernakular dalam satu dialog di Thailand pada 25 Oktober 2018  yang lepas. Pendirian beliau itu amat tegas dan ini memang bertentangan dengan fikrah politik rata-rata politikus dalam Pakatan Harapan yang dikuasai oleh DAP.

Baru-baru ini Tun M telah menyatakan pendiriannya berkenaan UEC dan ini dilakukan dalam negara, di mana pihak media tidak mampu menyembunyikan lagi pandangan Tun M berkenaan isu tersebut.

Mengapa pihak media kelihatan ‘takut-takut’?

Adakah benar DAP telah ‘mengugut’ mereka, sementelah posisi menteri komunikasi dan multimedia dipegang oleh salah seorang dari mereka?

M.O mengulas isu menarik ini…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Perang ICERD : Dilema Tun M & Parti Pribumi

Posted by jigsmaster on November 3, 2018

tunmtirai

 

Mason-mason Melayu XVI BHG II

 

DAP, paksi Liberal dan seangkatan dengannya sudah merangka ratifikasi ICERD sekurang-kurangnya sejak 6 tahun lalu oleh Pusat Komas, Islamic Renaissance Front (IRF), Projek Dialog dan pihak-pihak yang menyokongnya. Ini adalah salah satu usaha mereka untuk menghapuskan dahulu hak dan kepentingan pribumi Malaysia yakni orang Melayu dan bumiputra lain (Orang Asli, anak negeri Sabah Sarawak dan sebagainya). Apabila hak dan kepentingan ini dihapuskan, maka proses penindasan akan berlaku perlahan-lahan seperti yang berlaku di Singapura. Penindasan akan dirancang terlalu perlahan dan begitu berkuasa sehinggakan pribumi akan diprogramkan untuk menyerah sahaja (submission) atau menerima seadanya sambil menyedapkan hati sendiri, tanpa melawan atau bersuara.

M.O menyambung kembali artikelnya ….

 

PERANCANGAN MEREKA AMATLAH SADIS!

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu XVI : Usaha Menghapuskan Hak Pribumi

Posted by jigsmaster on October 31, 2018

mason16

 

Perancangan mereka sudah lama, sejak dari zaman surat berantai dan emel berantai lagi. Ketika itu ucapan-ucapan mereka diseludup keluar dengan pelbagai perancangan sadis seperti menggalakkan penggunaan dadah di kalangan anak-anak Melayu Bumiputra bagi merosakkan generasi mereka melalui jaringan jerung-jerung besar pengedar dadah yang seringkali terlepas dari tindakan pihak berkuasa.

‘Sekolah Demokrasi’ juga dibina untuk meyakinkan anak-anak Melayu Bumiputra supaya tidak bimbang memberi kuasa pentadbiran kepada orang lain berbanding digalakkan mereka mengurus dan mentadbir tanahair mereka sendiri.

BANYAK LAGI PERANCANGAN PELIK MEREKA….

 

Baca Seterusnya…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Malayan Union II : Bukankah Telah Diberitahu Sebelum Ini?

Posted by jigsmaster on October 30, 2018

masonXIImalayanfinalproven

 

 Mason-mason Melayu Episode III

 

 

Bukankah saya (M.O) telah memberitahu kepada anda tentang “Malayan Union 2.0″ ini lama sebelum isunya kecoh sekarang? Sila semak kembali artikel bulan Julai yang lalu:

MALAYAN UNION II

Malah saya telah membayangkannya kepada anda pada 17 Mei yang lepas sejurus selepas pilihanraya!

Ada banyak perkara yang anda tidak tahu tentang perancangan mereka kepada anda. Saya bukanlah terikat kepada mana-mana parti politik dan sebagai pemerhati politik bebas, saya bersetuju bahawa apa yang mereka rancangkan kepada nasib bangsa anda, keturunan anda… adalah sesuatu yang amat kejam, mungkin boleh dibandingkan dengan nasib penduduk Palestin atau etnik Rohingya.

Namun sebelum ke arah itu, mereka merancangnya kini secara halus dan perlahan-lahan…

 

Yang ikhlas,

-M.O

@r3@ 1E

 

 

BACA LAGI RAHSIA PERANCANGAN MEREKA!

 

=========================
Cara untuk akses MistisFiles
>> http://goo.gl/1QBIQK
=========================

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Ratifikasi ICERD: Peluang Untuk Menghapuskan Hak-hak Bumiputra & Raja-raja Melayu

Posted by jigsmaster on October 25, 2018

??????

 

Mason-Mason Melayu Bahagian XV

 

“Kan ada perlembagaan?” Itulah jawapan sesetengah orang Melayu apabila diberitahu akan bahaya tindakan sesetengah pihak yang berusaha siang dan malam untuk menghapuskan apa yang mereka tidak suka atau tidak puashati berkenaan hak-hak orang Melayu dan Bumiputra dalam perlembagaan Malaysia.

Apa yang golongan denial syndrome  di kalangan orang Melayu Bumiputra ini tidak sedar ialah perlembagaan boleh tercatat atas kertas, tetapi perlaksanaannya boleh ditiadakan atau dibohong-bohong, diseleweng dan dimanipulasikan sehingga tindakan atau kesan dari perlembagaan ini tidak mencapai maksud kepada yang berhak.

Ini adalah salah satu caranya.

 

 

 

 

Ke Arah Untuk Menghapuskan Hak-hak Bumiputra & Raja-raja Melayu

 

 

 

miskin

 

 

 

 

Menurut BERNAMA pada berita bertarikh 24 Oktober 2018, menerusi kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator P. Waytha Moorthy:

“Kerajaan komited untuk mengesahkan enam triti hak asasi manusia termasuk Konvensyen Antarabangsa mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) pada suku pertama tahun depan.

“Saya ingin menyatakan bahawa meratifikasi konvensyen-konvensyen ini termasuk ICERD adalah selaras dengan manifesto Pakatan Harapan (PH).

“Komitmen ini bukan sahaja diberi oleh saya tetapi juga Menteri Hal Ehwal Agama Datuk Dr Mujahid Rawa. Ia diperkukuhkan lagi oleh kenyataan Menteri Luar Datuk Saifuddin Abdullah dan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) baru-baru ini,” katanya dalam kenyataan kepada Bernama.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada penutup Persidangan Kebangsaan ke-8 yang dianjurkan Pusat Komunikasi Masyarakat (Komas) mengenai ‘Malaysia Ke Arah Pengesahan ICERD’ di Petaling Jaya semalam.

Perlu difokuskan:

Pertamanya siapakah dia P. Waytha Moorthy? Beliau adalah pengasas kepada Pertubuhan Hindraf. Beliau pernah memperjuangkan supaya Perkara 153 dalam perlembagaan Malaysia DIHAPUSKAN yang mana mengandungi hal-ehwal perlindungan kepada kedudukan keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera.

Di sini diperturunkan sebahagian perkara-perkara yang diadukan P. Waytha Moorthy kepada badan hak asasi manusia, yang rata-ratanya mendakwa kononnya Melayu-muslim telah menjalankan dasar apartheid kepada bukan Melayu, menindas dan menzalimi mereka:

 

Read the rest of this entry »

Mason-mason Melayu Episode III : Permainan Anwar Ibrahim

Posted by jigsmaster on September 27, 2018

ai

 

Inilah peluangnya, yang MUNGKIN TERAKHIR baginya. Peluang untuk menduduki takhta paling berkuasa di Malaysia, perdana menteri Malaysia.

Jika peluang yang satu dan terakhir ini GAGAL, maka mungkin tiada peluang baginya…

Buat selama-lamanya!

Maka, beliau mesti menyediakan pelbagai perancangan untuk tujuan ini. Pelbagai pelan, pelan sokongan dan jalan keluar untuk pelbagai kes dan masalah yang menghalang niatnya untuk berkuasa.

Pelbagai permainan baru!

 

BACA SETERUSNYA.

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu Episode III: Dilema Tun M

Posted by jigsmaster on September 21, 2018

mohammed_mahathir

 

Tidak dapat dinafikan bahawa Tun M juga menghadapi beberapa masalah dalam pentadbiran keduanya. Masalah-masalahnya itu antaranya seperti:

1) Partinya, Parti Pribumi Bersatu Malaysia adalah parti paling kerdil dalam kerajaan dengan jumlah kerusi paling sedikit berbanding PKR, DAP dan AMANAH

2) Anwar Ibrahim, saingannya yang telah melakukan langkah-langkah tertentu bagi menyediakan dirinya menjadi perdana menteri, menggantikan Tun M

3) Menteri-menteri kabinetnya yang tidak kompeten, mentah dan tidak cekap

4) PAS dan UMNO yang cuba bergabung menentangnya

 

Perkara (2) dan (4) adalah perkara yang boleh menjatuhkannya selaku orang yang paling berkuasa di Malaysia. Jadi perkara yang mesti dibuat oleh Tun M adalah dengan menjadikan parti kerdilnya menjadi sebuah parti yang besar, dominan dan kekal menjadi de facto dalam kerajaan.

 

Baca seterusnya…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu Episode III : Kesalahan Najib Paling Besar BHG 2

Posted by jigsmaster on September 18, 2018

najibaskar

 

Maka tibalah ketikanya untuk menjelaskan apakah ‘kesalahan’ atau kesilapan paling besar DS Najib Razak, yang telah menjatuhkan beliau sebagai perdana menteri dan kerajaan pimpinannya dalam pilihanraya yang lepas walaupun beliau telah menyumbangkan pelbagai kemudahan untuk rakyat seperti projek-projek 1Malaysianya, projek pengangkutan awam seperti MRT, ECRL dan sebagainya, projek lebuhraya Pan Borneo, bantuan sara hidup rakyat dan pelbagai lagi.

Kesilapan ini amat kritikal apabila mencapai satu tahap, dan Najib seperti tidak menghiraukannya. Mungkin baginya, apa yang dilakukannya demi rakyat sudah mencukupi untuk beliau mampu bertahan dan disokong oleh rakyat bawahan.

NAMUN BELIAU SALAH!

 

Teruskan membaca…

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu Episode III : Kesalahan Najib Paling Besar BHG 1

Posted by jigsmaster on September 14, 2018

njb1mbd

 

Adakah ‘kesalahan’ DS Najib adalah tentang 1MDB sahaja?

Tidak.

Ada kesalahan yang LEBIH BESAR DARI ITU!

 

Teruskan membaca….

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu Episode III : Cerita Anwar Ke Takhta ‘Perdana Menteri’

Posted by jigsmaster on September 12, 2018

mahawar3cut

 

Mengapa Malaysia harus sekali lagi diletihkan dengan drama dua orang ini dalam perebutan takhta paling berkuasa di negara ini? Tidakkah ada wajah baru yang segar, lebih berbakat, lebih bertenaga untuk menerajui negara?

Apabila DS Anwar Ibrahim sah akan bertanding di Parlimen Port Dickson selepas penyandang kerusi tersebut, Datuk Danyal Balagopal Abdullah meletak jawatan, maka permainan sudah bermula.

Adakah Tun M akan membiarkan Anwar naik menjadi orang paling berkuasa kelak? Bagaimana dengan hasrat isteri Anwar, Wan Azizah yang telah bersetuju menubuhkan suruhanjaya bagi menyiasat tuduhan terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad sepanjang beliau menjadi perdana menteri selama 22 tahun sekiranya Pakatan Harapan berjaya menumpaskan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Adakah Tun M akan rasa dirinya tetap selamat jika Anwar nantinya sempurna memegang semua kuasa kelak, seperti dirinya hari ini?

 

BACA SETERUSNYA DRAMA MENARIK INI….

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us