Category Archives: The Matrix 0101

Mantera Itu Adalah CODE!

matrix-code

Menurut hukum fizik yang menyatukan semua hukum, dunia ini bukanlah benar-benar fizikal dalam ertikata sebenarnya.

Alam terbentuk dari getaran tali-temali ghaib. Setiap getaran menghasilkan realiti berbeza – kod-kod tertentu.

Setiap kod menerangkan kejadian alam.

Seperti kata-kata, ia adalah manifestasi KOD.

 

BACA SELANJUTNYA

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Matrix Holografik 5.4

matriz

 

 

Alam semesta ini, berserta seluruh isinya adalah satu persembahan besar yang aneh. Manusia yang berada di dalam ruangannya memikirkan bahawa apa yang mereka lihat adalah benar. Namun ini adalah kerana mereka TIDAK MENGETAHUI.

Adakah kita benar-benar tinggal di dalam hologram? Di sekeliling kita adalah hologram? Berdasarkan sains yang semakin maju, jawapannya adalah ya, dan ini tidaklah mengejutkan apabila ajaran agama terutamanya Islam telah mengisyaratkan bahawa kehidupan di dunia ini hanyalah permainan dan senda gurau semata-mata.

Rahsia alam ini amatlah mudah: Kita melihat dan berhidup di dalam dunia 3 dimensi yang bersumberkan dari 2 dimensi.

Apa yang ada di dalam dunia 3 dimensi ini tidak akan hilang atau terhapus; ia kekal abadi.

Ini kerana, sampai masanya… ia akan kembali ke Lohong Hitam, kembali kepada bentuk 2 dimensi.

 

 

 

 

 

 

Alam Bersimulasi ‘Malakut, Jabarut & Lahut

 

 

 

Navigate-the-Universe

 

“Apa jua maklumat 3 dimensi akan runtuh di ufuk kosmik itu menjadi sumbernya kembali – 2 dimensi.”

 

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Matrix Holografik 5.3

matrixblue

 

 

Lohong Hitam adalah objek paling misteri di angkasa raya.  Ia bersifat dua dimensi menurut perkiraan matematik – sesuatu yang di luar akal manusia. Bagaimana terdapat objek dua dimensi di alam kita yang tiga dimensi? Tiada siapa yang boleh mengalami apakah itu rasa dua dimensi di alam tiga dimensi ini. Ini kerana tiada siapa yang mampu pergi ke Lohong Hitam untuk menyaksikan keajaiban itu.

Prinsip holografik menyatakan hologram tiga dimensi dipancarkan dari satah dua dimensi. Maka Lohong Hitam ini sebenarnya ‘memancarkan’ sesuatu. Ini berlawanan dengan apa yang kita percaya dan baca selama ini, yakni Lohong Hitam ‘menyedut’.

Ia memang menyedut, tetapi di sempadannya – iaitu dipanggil ufuk peristiwa, barangsiapa yang melepasi sempadan ini, ia akan disedut selama-lamanya. Namun anehnya, menurut ilmu fizik, jika anda disedut, anda tidak musnah sepenuhnya. Maklumat tentang diri anda akan tersimpan di satu sudut di luar ufuk peristiwa.

Ini menunjukkan satu rahsia penting – bahawa maklumat semua benda adalah kekal di luar mulut Lohong Hitam. Hanya yang disedut adalah hologram benda-benda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hakikat Alam Majazi Dari Sifat Hakiki Lohong Hitam

 

 

matrixblckhole

 

“Anda dan seluruh alam ini adalah fana – hanya Wajah-Nya yang kekal abadi”

 

 

LEBIH MENDEBARKAN. TERUSKAN MEMBACA.

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Matrix Holografik 5.2

matrixscore

 

 

Bagaimanakah caranya kita benar-benar tahu bahawa dunia ini adalah sebenar-benarnya, seperti apa yang kita lihat dan tahu selama ini? Alam yang kita lihat dengan mata kasar ini adakah benar-benar kukuh, jitu dan padu? Adakah ianya benar-benar ada di sana? Adakah gunung, laut dan pokok-pokok itu sebenarnya berada di tempatnya?

Ilmu sains semakin lama semakin mengakui dengan berat hati bahawa apa yang diberitahu oleh kitab agama seperti Al-Quran bahawa dunia ini hanyalah kepura-puraan semata adalah BENAR belaka. Ianya bukannya maksud yang ditafsir secara abstrak dan emosional lagi, tetapi ITULAH YANG DIKATAKANNYA! Itulah dia, alam ini… alam ini benar-benar sesuatu yang khayalan; persembahan cahaya yang memukau.

Hukum Alam Semesta Berhologram menyatakan bahawa alam semesta ini dipancarkan dari satu titik. Ianya adalah satu titik yang bukan dari dimensi kita. Hukum itu juga menyatakan bahawa: dunia 3 dimensi kita ini berasal dari dunia 2 dimensi, dimana maklumat dua dimensi dipancarkan sehingga membentuk 3 dimensi. Ini seumpama sekeping kertas (2D) yang diserkupkan ke objek bongkah segiempat kemudian kertas tadi pun berbentuk bongkah segiempat (3D). Bezanya, dalam realiti… di sana tiada bongkah segiempat itu. Hanya kertas yang dibentuk menjadi bongkah segiempat.

Apakah dia benda 2 dimensi yang terdapat dalam alam kita yang tiga dimensi ini?

Ianya adalah Lohong Hitam.

Dengan adanya jasad ini, alam semesta kita ini berasal dari satu singulariti yang aneh dan ajaib.

 

 

 

 

 

 

 

Jasad Dua Dimensi Yang Memancarkan Alam

Tiga Dimensi

 

 

singularity

 

Alam semesta bukan benar berada di tempatnya sebagaimana yang manusia lihat – ia berada di tempat yang lain.

 

HANYA DI MISTISFILES!

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Matrix Holografik 5.1

matrixrain3

 

 

Apabila anda melihat sekeliling persekitaran anda, anda dapat merasakan bahawa anda hidup dalam dunia tiga dimensi yang penuh dengan bentuk, tekstur, corak, dan objek semua jenis. Anda mempunyai perasaan bahawa anda boleh berinteraksi dengan benda-benda fizikal ini dan mendapatkan perasaan tertentu serta-merta di dalam minda dan tubuh anda tentang kedalaman, saiz, suhu, tekstur dan berat badan. Ini memberi anda rasa ruang fizikal di sekeliling anda dan lokasi anda di dalamnya.

Tetapi, bagaimana jika pengalaman ruang, lokasi, dan kedalaman ini adalah satu ilusi, pembentukan fikiran anda yang indah dari masa ke masa? Bagaimana sekiranya benda-benda pejal dan bentuk dunia yang ada di sekeliling anda, sebenarnya, merupakan khayalan atau halusinasi yang sangat baik yang dirancang oleh otak anda. Mungkin kita hidup dalam ruang semata-mata maklumat dimana material dan tenaga bukan kualiti asas realiti kita.

Anda perlu berhati-hati dengan apa yang anda lihat!

 

 

 

 

 

 

 

Keberadaan Alam Berhologram

 

 

holouni2

 

“Anda melihatnya dahulu, kemudian baru otak anda memberitahu maklumat tentangnya”

 

TERUSKAN MEMBACA.

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Pengenalan Pengajian Matrix Ketumpatan Ke-5

matrixrain2

 

 

Adakah alam yang kita berhidup ini adalah benar-benar apa yang kita fikirkan selama ini? Kita dapat melihat, menghidu atau menyentuh. Adakah semuanya, apa yang kita lihat dan sentuh itu benar-benar wujud?

Fikirkan baik-baik, adakah apa yang kita lihat dan kita sentuh itu adalah benar?

Apakah maksud benar itu? Apakah maksud wujud itu?

Maksudnya…

Adakah apabila kita melihat sesuatu itu, dan kemudian menyentuhnya, kedua-dua deria penglihatan dan sentuhan itu benar-benar serentak berpunca dari dalam satu jasad?

Contohnya, kita melihat sebiji pisang dan kemudian kita menyentuhnya.

Adakah ketika kita melihat pisang itu dan bersekali dengan maklumatnya seperti bentuk, warna dan saiznya itu, apabila kita menyentuhnya dan serupa dengan apa yang kita lihat sebelum itu… maklumat sentuhan itu adalah memang ada pada penglihatan pisang pada awalnya?

Adakah anda memahami masalah ini setakat ini?

Dengan kata lain, biar kami katakan kepada anda, bahawa apa yang anda lihat itu – seperti pisang tadi hanyalah sesuatu yang dipancarkan kepada anda – ke dalam minda anda, dan apabila anda menyentuhnya, barulah maklumat seperti ketebalan, lembut atau kasar permukaan pisang itu dipancarkan kemudian kepada anda.

Apa yang anda lihat mula-mula hanyalah satu persembahan cahaya; imaginasi semata-mata.

Selamat datang ke alam semesta berhologram.

 

 

 

Pengenalan Kepada Konsep Alam Semesta Berhologram

 

holouni

 

“Anda berfikir dalam dunia 3 dimensi, yang bersumberkan dari dunia 2 dimensi”

 

 

TERUSKAN MEMBACA.

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Pengajian Matrix 5th Density

matrixrain

 

 

 

 

Amaran!

 

Warning!

 

 

 

Di dalam dunia ini, manusia tidak tahu bahawa mereka sebenarnya tinggal di dalam satu alam yang tidak pernah terbayangkan oleh mereka. Manusia di dunia berhidup di dalam dunia ini tanpa menyedari bahawa alam yang mereka tahu ini bukanlah sebenar-benarnya berjalan mengikut apa yang mereka fikir selama ini.

Manusia makan, minum, tidur dan pergi bekerja setiap hari.

Mereka, manusia-manusia yang tidak mengetahui apa-apa itu tidak mengetahui, mereka sebenarnya berada di dalam sebuah ‘persembahan cahaya’ yang teramat besar yang menyelimuti seluruh ruang dan kewujudan yang terjangkau oleh akal manusia.

‘Persembahan cahaya’ ini dicipta oleh Penguasa Segala Matrix, gunanya untuk menguji manusia, bahawa kekuasaannya adalah AMAT BESAR DAN MENGGERUNKAN. Selepas manusia-manusia ini mati, mereka akan sedar kembali bahawa mereka sebelumnya berada di alam yang menipu, dan di hadapan mereka adalah kehidupan yang benar-benar realiti, lebih realiti.

‘Persembahan cahaya’ ini benar-benar ‘real’. Bila anda menghirup segelas jus buah-buahan, anda akan merasa teksturnya, bau, suhunya dan rasanya yang lazat. Ia benar-benar ‘real’. Ambil sebilah pisau dan toreh pada lengan anda, anda akan melihat darah keluar dan merasa kesakitan yang benar-benar ‘real’. ‘Persembahan cahaya’ ini direka untuk membohongi manusia supaya mereka merasa ia benar-benar ‘real’.Apabila mereka di’plug-out’, mereka akan sedar bahawa jus buah-buahan dan darah tadi adalah palsu. Mereka sebenarnya tidak meminum apa-apa dan darah tadi kini tiada lagi dan kesakitan telah lenyap. Semua itu hanya wujud di dalam ‘minda’.

Selamat datang ke dunia ‘persembahan cahaya’ paling hebat dalam sejarah.

 

 

 

THIS IS SHOWTIME!

 

 

 

holouni

 

 

Bermainlah!

Bergembiralah!

Bersuka-sukalah!

 

 

DI DALAM PERSEMBAHAN YANG PENUH TIPU

DAYA DAN MUSLIHAT INI!

Hidup Di Dunia Fana : Jika Tuhan Menjadikan Ia Terlalu Subjektif

matrixthirteenth-floor

kredit: theghostdiaries.com

 

 

Bagaimana, jika Tuhan menjadikan hidup ini terlampau subjektif. Anda masuk agama-Nya atau tidak, di dalam dunia anda boleh meneruskan hidup sebagai manusia biasa. Anda menyembah Dia atau tidak, anda masih boleh makan dan minum seperti manusia-manusia yang lain.

Anda percaya kepada Dia atau tidak, jika anda berusaha anda akan kaya dan hidup selesa. Tuhan tidak berminat untuk menyeksa anda di dunia ini. Dia tidak akan cepat memberi anda hukuman supaya menarik anda menyembah Dia walaupun tujuanNya menciptakan anda adalah untuk beribadah kepadaNya – untuk menyembahnya.

 

“Dan tidaklah Aku ciptakan Jin dan Manusia kecuali untuk beribadah kepadaku”

(Surah adz-Dzaariyaat ayat 56, AlQuran)

 

 

 

Apa akan jadi jika hidup ini terlalu subjektif. Perintah-perintah agama dan larangan-larangan agama sesiapa boleh mengambilnya atau tidak mengambilnya. Namun Tuhan sudah berpesan, jika manusia melakukan dosa, maka dia akan diseksa. Jika dia mengumpulkan pahala, maka dia dibalas syurga. Tetapi anehnya Dia tidak terlalu memaksa manusia di dunia ini. Dia membiarkan sahaja.

Orang-orang kafir hidup subur dengan riang gembira. Orang-orang beriman juga boleh hidup subur dengan riang gembira jika mengikut hukum alam yang ditetapkan Tuhan. Siapa berusaha dia akan mendapatkan hasilnya. Maka berebutlah manusia kafir dan beriman mengambil apa sahaja di dunia ini untuk hidup. Untuk makan dan minum. Untuk tertawa gembira.

Apa akan jadi jika hidup ini terlalu subjektif. Hukum di dalam AlQuran boleh diambil manusia atau dibuang manusia, Tuhan tidak peduli. Namun di Hari Pembalasan, Tuhan akan berkira tentang itu. Orang yang membuang hukumNya, Tuhan hanya membiarkan sahaja dia gemuk dan bahagia. Orang yang mengambil hukumNya juga Tuhan hanya memerhatikan sahaja. Dosa pahala sudah pasti. Tuhan Maha Menghitung.

Dalam hidup yang terlampau subjektif, orang beriman jika mahu berjaya mesti ikut hukum alam. Jika mereka menentang hukum alam, mereka akan ketinggalan dari orang kafir. Tuhan tidak menurunkan bantuan atau keistimewaan dek kerana mereka orang beriman. Sunnatullah dan sebab-akibat kekal berjalan. Jika berdoa, doanya akan disimpan di akhirat nanti. Orang kafir atau beriman sama sahaja.

Beza orang kafir dan beriman HANYALAH KETIKA DI HARI PEMBALASAN.

Adakah ini adil?

Adakah ini adil?

Adakah ini adil kepada orang-orang kafir? Tuhan hanya membiarkan mereka melakukan apa saja tanpa menghukum mereka di dunia untuk menyedarkan mereka? Di akhirat nanti, pasti mereka akan merasa ‘tertipu’ dengan diri mereka dan sistem Tuhan yang terlampau subjektif ini. Tuhan, mengapa Engkau tidak hukum kami semasa di dunia?

Kami tidak tahu. Ini bukan salah kami. Kami tidak beriman dan hidup kami makin bahagia makin bahagia. Kami lihat orang beriman makin lama semakin susah dan hina. Mengapa Engkau tidak seksa kami, susahkan kami atau dera kami ketika kami berkafir kepadaMu? Mengapa Engkau tidak jadikan siapa yang beriman akan bahagia di dunia dan yang kafir terus menderita dan sengsara?

Ingat! Dalam hidup yang terlalu subjektif, kamu berkafir atau beriman itu tidak penting. Iman itu tiba-tiba akan menjadi sangat berharga ketika di Hari Pembalasan itu. Di dunia, kamu semua akan hidup secara saksama; beriman atau kafir, siapa berusaha dia akan berjaya. Siapa menentang hukum alam, dia akan sengsara.

Bayangkan jika Tuhan menjadikan hidup ini terlampau subjektif. Siapa yang tidak beriman akan menderita rasa seolah-olah tertipu semasa di dunia di mana kekal hidup bahagia semasa berkafir tanpa ada sesuatu yang menyedarkannya sesaat tentang iman dan Tuhan. Bayangkan jika Tuhan tidak pedulikan kita. Kita berkafir sampai mati dan mendapat balasan sesuai dengan kekafiran kita. Semuanya bergantung pada nasib dan diri sendiri.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us