Category Archives: The Keys

The Holy Sepulchre of Janus Part II

darkvat8

 

Vatican dibina di atas bukit di mana kuil Janus berdiri.Di samping St John Lateran, gereja di mana Paus dilantik, adalah tugu daripada Tutmoses III, yang didedikasikan kepada Re-Horakhty, dewa matahari.

Puing-puing penyembahan Janus di bawah gereja besar itu seolah-olah merasuk perlahan-lahan,selama beribu tahun merentasi era Rom,Byzantin,era Kegelapan Eropah,Renaissance dan era moden.

Ia merasuk dengan cara politik dan sosial,berdasarkan kepentingan sesetengah pihak,ia merubah satu agama kepada penyakit kepercayaan dan krisis agama antara yang terhebat dalam sejarah peradaban manusia.

Penyakit…yang menjadikan awan mendung di atasnya,benar-benar menggelapkan bumbung gereja syaitan itu;tempat di mana Dewa Janus dikuburkan ‘hidup’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Holy Sepulchre of Janus

 

Part II

 

 

 

 

 

 

Plight-of-Antidisestablishmentarianism

“When Rome went from being pagan to Christian under Constantine, they had to find a replacement for the great mother of paganism..”

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

The Holy Sepulchre of Janus Part I

darkvatican7

 

 

‘Crossed Key’ iaitu lambang dua kunci bersilang;satu berwarna emas dan satu berwarna perak.Ini adalah lambang kemegahan rasmi bagi siapa yang menduduki kerusi Paus Vatikan.Apa yang diberitahu tentang asal-usul lambang ini?

“And I will give unto thee the keys of the Kingdom of Heaven. And whatsoever thou shalt bind on earth shall be bound in Heaven, and whatsoever thou shalt loose on earth shall be loosed in Heaven.”

-Matthew 16:18-19 (21st Century King James Version)

Kononnya ia berasal dari kata-kata Jesus.Namun sebenarnya,ia adalah alasan yang lain.Apa maksudnya?

Alasan untuk menyesuaikan ia dengan satu tradisi pagan yang hampir serupa;berkenaan THE KEY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Holy Sepulchre of Janus

Part I

 

 

 

 

 

janus

 

“…Janus means “archway” in Latin. Janus was the Roman god of gateways and beginnings, often depicted as having two faces looking in opposite directions. The month of January is named for him..”

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Dark Vatican VI: Conclave of The Babylonian Magus

darkvat6

 

Kita telah membincangkan,bagaimana pengaruh pagan dari tradisi sistem dewa-dewi Rom,Greek dan Jerman/Skandinavia telah mempengaruhi perayaan-perayaan serta tradisi tertentu dalam dunia Katolik.

Namun di sana,di dalam tradisi kepaderian dan kebaktian gereja,tersembunyi rahsia paling penting dan ini adalah antara faktor-faktor yang memungkinkan Dua Kunci Sulit Terbesar dunia Kristian mesti disembunyikan dari pengetahuan umum.

Beribu-ribu tahun lamanya,sebelum pagan Eropah bangkit pada tahun-tahun kegemilangannya,dan sebelum para pengarang Veda menuliskan cerita tentang dewa-dewi Hindu mereka,para maharaja dan kesatria Babilon berperang untuk mempertahankan empayar mereka dan meluaskan jajahan.Sesetengah raja adalah begitu menggerunkan akibat kezaliman dan kegagahan mereka,sesetengahnya menganut fahaman sihir.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Conclave Of The Babylonian Magus”

 

 

 

 

 

 

 

babylonian maguscover

“…On her forehead: Mystery Babylon the Great, the Mother of Prostitutes and of the Abomination of the Earth..”

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

The Dark Vatican V: The Jesuit

darkvat5

 

 

Untuk memahami The Black Mass,kita mesti faham bagaimana adat dan tradisi pagan mula-mula meresap masuk ke dalam tradisi Katolik.Sejarah menyaksikan bagaimana para paderi dan kardinal berdebat di dalam persidangan-persidangan ‘menentukan keimanan’ seperti Persidangan Nicaea yang terkenal itu setelah lebih kurang 300 tahun setelah Jesus tiada.

Terdapat empat aliran kepaderian utama di dalam dunia Katolik; Benedectine,Franciscan,Dominican dan Jesuit.

Setiap aliran kepaderian,memiliki gaya bagaimana mereka menyerap secara rahsia,simbol-simbol kebaktian pagan pada masa silam secara teramat halus.

Ketika yang lainnya meneruskan kepada adat kebaktian dari order lama pagan,yang lainnya bersembunyi dalam ritual gelap zaman Rom,yang lainnya…lebih bijak,menguruskan organisasi bawahtanah yang menyusup ke dalam politik dan sosial.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“The Jesuit”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jesuitcover

“…the Bible, that serpent which with head erect and eyes flashing, threatens us (the Jesuits) with its venom while it trails along the ground, shall be changed into a rod as soon as we (the Jesuits) are able to seize it…”

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Dark Vatican IV: Saturnalia

darkvat4

 

 

Di sana ada satu perayaan yang amat masyhur sejak masa-masa Pagan di Eropah. Perayaan istimewa ini jatuh pada penghujung bulan Disember dan dianggap para penduduk sebagai waktu untuk beristirehat dan bergembira sepenuhnya. Sewaktu masa ini, mahkamah-mahkamah undang-undang ditutup. Tiada sebarang perniagaan boleh dijalankan. Sekolah-sekolah diberi cuti. Memulakan suatu peperangan dianggap perbuatan jahat dan menghukum seseorang penjahat adalah tidak dibenarkan.

Hamba-hamba dilepaskan daripada pekerjaan-pekerjaan berat dan dibenarkan untuk memakai pileus ataupun lencana kebebasan. Mereka diberikan hak kebebasan bersuara dan dilayani di dalam majlis khas yang dianjurkan tuan-tuan mereka serta memakai pakaian-pakaian yang cantik. Semua lapisan masyarakat menumpu perhatian mereka kepada bersukaria dan bergembira dengan acara pertukaran hadiah antara teman-teman.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Saturnalia”

 

 

 

 

 

 

 

 

saturnalia

“..Iblis telah menggantikan satu perayaan pagan Saturnalia, dan menghubungkannya dengan apa yang diandaikan sebagai hari lahir Jesus,dan mereka-reka cerita tentang Santa Claus…”

 

 

Kita tahu,apabila Constatine membuat keputusan untuk menerima Kristian,beliau mengalami kesukaran untuk mengubah adat dan tradisi pagan yang telah mendarah-daging dalam kehidupan masyarakat Eropah di bawah kekuasaan Rom.Oleh itu apa yang boleh dilakukannya ialah perlahan-lahan menyerap adat dan tradisi pagan ke dalam agama Kristian yang asal!

Salah satu tradisi tersebut ialah perayaan Saturnalia.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Origin of The Black Mass

darkvat3

 

Pada tahun 2011,Pastor Peter James telah memberikan satu ucapan yang sukar dalam kariernya di perjumpaan Gereja Presbyterian Vienna.Beliau bercakap tentang kekejaman seksual yang berlaku di gereja itu selama hampir 6 tahun.Skandal itu melibatkan pengurus-pengurus muda yang dipercayai.Beliau meminta maaf kepada khalayak dan mengatakan bahawa selepas menyelami masalah tersebut,mendedahkan “semua itu adalah lebih dasyat dari apa yang kita bayangkan”.

Dalam pada itu,kira-kira 2 tahun lepas gereja terbesar Wesleyan Methodist yang merupakan cabang gereja keempat di Britain telah merakamkan ucapan maaf atas kes pencabulan seksual yang berlaku di situ.Gereja tersebut membuat ucapan maaf secara umum setelah terbongkarnya hampir 2000 kes pencabulan di dalam institusi gereja itu sejak 1950.

Di Belgium,Biskup kota Bruges, Roger Vangheluwe, meletak jawatan pada April 2010 selepas mengakui bahawa dia telah mendera secara seksual seorang budak lelaki selama bertahun-tahun semasa menjadi paderi malah selepas dilantik menjadi biskup.

Skandal itu menarik perhatian bekas ketua Gereja Katolik di Belgium, Cardinal Godfried Danneels, yang telah menasihatkan mangsa pada bulan April tidak mendedahkan kepda awam akan skandal itu sehinggalah Vangheluwe  bersara pada tahun 2011.

Pada 20 Mac, Pope Benedict XVI memohon maaf kepada mangsa-mangsa penderaan seks kanak-kanak oleh paderi Katolik di Ireland.
Beliau kemudiannya menerima perletakan jawatan Bishop John Magee, seorang pembantu kepada tiga paus sebelum ditugaskan ke Ireland, yang didapati telah menyeleweng dalam mengendalikan kes penderaan seks para biarawan di County Cork.
Pope Benedict kemudiannya telah melantik 9 ahli panel gereja untuk menyiasat penderaan kanak-kanak di institusi Katolik Ireland.
Sejak dua dekad yang lalu, Gereja Katolik Rom di Amerika Syarikat - dengan Uskup Agung Boston khususnya - telah terlibat dalam beberapa siri skandal seks kanak-kanak.

Terdapat banyak kes melibatkan kemarahan orang ramai selepas penyalahgunaan kuasa dalam tahun 1990-an oleh dua paderi Boston, Paul Shanley dan John Geoghan, dapat dijelaskan, dengan syak wasangka bahawa pemimpin-pemimpin Gereja telah berusaha untuk menutup jenayah mereka dengan menggerakkan mereka dari satu gereja ke satu gereja.

Pada tahun 2002 ketika itu, Pope John Paul II mengadakan mesyuarat tergempar dengan kardinal Amerika Syarikat, tetapi dakwaan terus muncul.

Walaupun telah membuat permohonan maaf dan berjanji untuk mengambil tindakan tegas, Archbishop Bernard Law mengundurkan diri atas skandal itu pada akhir itu.

Apa yang berlaku sebenarnya selama beratus-ratus tahun di sebalik lorong-lorong dan basement gereja-gereja?

Di sana,ada sesuatu yang menjelekkan,mengejutkan ramai orang.Sejak zaman pagan lagi,pelbagai ritual misteri telah berjalan dalam budaya Eropah Kuno.Sebahagiannya tetap berjalan dengan senyap,sebahagiannya cuba ditutup.

Di sini kita akan bermula.

 

 

 

 

 

“Origin of The Black Mass”

 

 

originblcmas

“mereka merayakan Ibu Dewi yang meriah ketika zaman-zaman empayar Rom,berakar dari kepercayaan Mithra dan Ishtar..”

 

 

 

 

 

Sejarah Vatikan bermula dengan emperor Constatine dari empayar Rom yang ‘bersetuju’ memeluk agama Kristian dan menjadi penaung (patron) kepada agama itu.Namun menerima sepenuhnya ajaran asal Nasrani itu memerlukan Constatine menghadapi kemungkinan penentangan dari seluruh masyarakat pagan Eropah.Mengapa?

Ajaran yang baru itu menekankan penyembahan kepada Tuhan Yang Esa.

Masyarakat Pagan Eropah biasa menyembah banyak dewa atau dewi dan ini disebut sebagai pantheon of gods.Mereka juga memiliki adat kebiasaaan dan perayaan-perayaan tertentu di mana di dalam ajaran Nasrani adalah ‘perbuatan kafir dan dosa’.Jika Empayar Rom memaksakan kepercayaan baru itu secara drastik kepada masyarakat Eropah,apakah yang akan terjadi?

Pemberontakan dan perpecahan.

Inilah yang cuba dielakkan oleh Constatine dan para penasihatnya.Untuk memahami latarbelakang dan rahsia di sebalik setiap sisi ritual agama Kristian Katolik,anda harus memahami tradisi pagan dan sejarahnya.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

The Keys: Dua Rahsia Sulit Terbesar

Ini adalah penjelasan tentang masalah Vatikan, dunia Kristian, misteri okultisme dan kelompok rahsia (occultism and secret societies)

Setiap Paus yang dilantik di Vatikan mengetahui sekurang-kurangnya dua rahsia terbesar ini. Bukan sahaja Para Paus tetapi para Biskup dan paderi-paderi kanan termasuk pendakwah-pendakwah mereka juga mengetahui rahsia ini dari sumber-sumber yang tidak diketahui. Siapa yang tidak mengetahui adalah pengikut-pengikut Kristian yang dungu dan tidak dianggap elit oleh Kelompok Rahsia yang mengawal Vatikan dan Dunia Kristian itu sendiri. Ini kerana, dua rahsia ini adalah ‘mantera’ peringkat pencerahan agung ( Grand Illumination) dalam secret societies yang mengawal Vatikan. Kami panggil ini: Jigsaw Puzzle Kesesatan kerana di dalam Al-Quran orang-orang Nasrani(Kristian)adalah kaum yang menempuh jalan yang sesat. Kami mempunyai kepingan jigsaw puzzle sekarang dan ingin memberikan kepada anda untuk bersama-sama mencantumkan ia ke dalam ‘Gambar Besar’ kita.Jika anda tidak mahu mencantumnya sekarang,maka anda akan dipaksa mencantumkannya setelah anda menempuh kematian. Ini adalah satu permainan.
Ini adalah Mistisfiles.

Setiap Paus yang dilantik telah menempuh jalan-jalan ‘kebenaran’ mereka yang tersendiri. Dari peringkat pelatih (apprentice), paderi, biskup hinggalah mencapai pangkat Paus sebagai ketua umum Gereja Roman Katolik, sudah tentu banyak rahsia yang mereka ketahui.Dan sekurang-kurangnya dua rahsia terbesar ini telah mereka ketahui. Tetapi yang anehnya mereka terpaksa menyembunyikan rahsia ini. Amat terpaksa. Jika rahsia ini terbongkar, maka sudah tentu nyawa, kewibawaan, sumber rezeki hatta keimanan mereka kepada kristian itu sendiri akan punah-ranah.Begitu hebat kuasa yang terpendam di dalam dua rahsia terbesar ini sehingga para penulis, pengkaji dan pembuat filem berlumba-lumba mengorek rahsia yang terpendam ini.Rahsia-rahsia ini yang kami namakan ‘jigsaw puzzles’, adalah kesimpulan dari misteri di sebalik pergerakan syaitan Illuminati dan Freemason dan perkaitan mereka dengan Dunia Kristian.Terdapat banyak rahsia yang amat kompleks dan bersimpul-simpul di dalam beribu-ribu kisah, mitos, kos-kod rahsia serta harta karun terpendam, namun kami berikan dahulu dua keping jigsaw puzzle ini dahulu. Dua rahsia ini cukup untuk menjawab separuh misteri ini. Selamat Datang Ke Dunia Pemikiran Baru.

Tentu anda terlalu ingin tahu apakah rahsia terbesar yang disimpan oleh setiap Paus atau sekurang-kurangnya majoriti dari mereka. Kami akan memberikan ia kepada anda. Rahsia yang akan kami beritahu ini adalah bertaraf ‘Rahsia Dalam Rahsia’. Anda akan bakal mengetahui Mantra Ajaib Pencerahan Agung ini sama seperti yang dipegang oleh Ketua Umum Illuminati atau Imam Besar berpangkat 33 Darjat Freemason atau para Mufti Iblis Commitee 300 ( Majlis Tertinggi pergerakan syaitan Freemason).

Sungguh!Para pengikut Freemason itu sendiri tidak mengetahui rahsia ini. Ini kerana sudah menjadi prinsip Freemason untuk membuka sedikit-demi sedikit rahsia (atau istilah Freemasonnya ‘Pencerahan’ – Illumination) selaras dengan peningkatan darjat mereka dalam pertubuhan. Dari kelab-kelab kecil mereka seperti Lion Club atau Rotary Club hingga ke Lodge-lodge Agung mereka, rahsia mengenai siapa Tuhan sebenar dan rahsia Alam Semesta akan dibuka satu-persatu.

Juga, para pengikut Kristian juga amat-amat jahil tentang Dua Rahsia Terbesar yang mati-mati disorokkan Imam Besar mereka; Paus Vatikan di dalam Koleksi Perpustakaan Diraja Vatikan sehingga diwujudkan banyak kod rahsia, lorong rahsia dan bilik rahsia dan segalanya misteri dan rahsia, untuk memadamkan Dua Rahsia Terbesar yang juga mendekati tahap Pencerahan Agung Sang Iblis Izazil Laknatullah ( The Azazel Watcher Lucifer of Fallen Angel). Jika anda betul-betul faham maksud di sebalik dua rahsia ini, ini akan memimpin anda kepada satu ‘Zikir Agung’ yang selalu diingati oleh Iblis Laknatullah dari era menjawat jawatan Ketua Malaikat (The President of Archangels) hinggalah menjadi makhluk terkutuk.Percayalah, zikir inilah yang selalu dikenang-kenang oleh Iblis sehingga ke saat ini, sehingga mengalirkan airmatanya… sesungguhnya Iblis tidak mampu merubah takdir yang ditetapkan kepadanya walupun menggunakan seluruh kekuatannya namun kita di sini, mahukah kita mengubah persepsi kita yang banyak menyesatkan atau bersama-sama ‘takdir’ Sang Iblis? Ingin kami maklumkan di sini, rahsia kedua ini amat sensitif kepada umat Kristian. Rahsia pertama juga sensitif, tetapi rahsia yang kedua melengkapi sensitiviti ini, sehingga para pengkaji konspirasi Kabbalah-Kristian cuba mengelak dari mendedahkan rahsia kedua ini, walaupun itulah keputusan yang berulang kali mereka temui dari ‘makmal’ penyelidikan mereka. Dua rahsia ini amat penting dalam mengungkap rahsia Da Vinci Code, Rennes le Chateau, Knight Templar, Rosicrusian serta golongan-golongan kristian awal seperti Essenes dan misteri skrol Nag Hammadi.

Dua rahsia itu adalah…

 

 

Silibus The Keys:

1)The Keys of Kingdom of Heaven
2)Sistine Chapel of Blessed Azazel
3)Pintu Rahsia Ke Taman Gethsemane
4)Rahsia Yang Ingin Disimpan Selamanya
5)The Shroud of God’s Words