Monthly Archives: April 2024

Jasad Hiperbolik Yang Terbentuk Dari Pengembangan Ruang Masa

sangkakala2

 

Mengapa Tuhan memberikan bentuk begini dan begitu… ada rahsianya. Alam ini, terlampau banyak rahsia yang kita belum ketahui. Namun, bukanlah kewajiban untuk kita mengetahui sedalam-dalamnya hakikat alam ini. Tuhan hanya menghendaki kita beribadat kepadanya.

Alam yang aneh ini disediakan terbentang untuk kita. Direkacipta sebegini untuk memacu kita bersyukur, bertaubat dan memuji-mujinya.

 

MEMUJI-MUJI!

MEMUJI-MUJI!

 

 

 

BACA SELANJUTNYA.

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Makhluk Foton Meniup Jasad Hiperbolik

sangkakala

 

Saintis mengatakan bahawa bentuk alam semesta kita mungkin berbentuk salah satu dari tiga ini:

1) Tertutup

2) Terbuka

3) Rata

Jadi apa itu Alam Semesta? Ringkasnya ialah alam semesta itu adalah jumlah keseluruhan semua kewujudan. Ia adalah keseluruhan masa, ruang, jirim dan tenaga yang mula berkembang kira-kira 13.8 bilion tahun yang lalu dan terus berkembang sejak itu. Tiada siapa yang pasti sepenuhnya betapa luasnya alam semesta, dan tiada siapa yang pasti sepenuhnya bagaimana ia akan berakhir. Tetapi penyelidikan dan kajian yang berterusan telah mengajar kita banyak perkara dalam perjalanan sejarah manusia.

Sampai masa… ada makhluk foton akan menjana getaran amat dasyat – yang akan menggetarkan seluruh liang-liang alam semesta ini, TANDA AKAN BERLAKUNYA

 

 

KIAMAT

 

 

 

 

 

BACA SELANJUTNYA.

 

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Kejanggalan Di Laut Baltik: Pandangan Dari ‘Remote Viewing’

baltiklast

 

“Tentera Laut Sweden sangat berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai objek Baltik. Mereka telah dimaklumkan dengan semua data. Ketika kami berada di luar sana, kami mempunyai seperti 6 kapal besar NATO tidak jauh dari sini. Sebuah kapal tentera laut Sweden muncul. bertanya apa yang kami lakukan. Tentera terlibat dalam projek itu, ya! Kami telah bercakap dengan pegawai tertinggi dalam tentera. Jadi mengapa mereka berminat? Percayalah, ia lebih daripada sekadar batu. Kami tidak boleh memberitahu anda semua lagi tentang bahagian itu.”

Mengapa tentera laut dan pihak NATO sangat berminat dengan Kejanggalan di Laut Baltik itu? Seakan dalam filem-filem fiksyen sains, pihak tentera hadir untuk mengawasi aktiviti para penyelidik di tapak yang kontroversi!

Bahagian akhir ini akan menyorot misteri ini dari sudut lain pula. Apakah kenyataannya?

 

 

 

BACA SELANJUTNYA.

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Kejanggalan Di Laut Baltik: Objek Kedua

baltikv

 

Imbasan radar dari tahun 2012 juga menunjukkan kejanggalan aneh yang kedua, yang berada tidak jauh dari kejanggalan pertama. Objek kedua ini bukan berbentuk bundar tetapi ianya itu juga sepertinya timbul dari dasar laut.

Ia adalah kira-kira 120 meter (400 kaki) dari yang struktur pertama. Ia juga mempunyai ‘jejak’. Laluan berada dalam arah yang sama dan selari dengan yang lain. Pasukan itu tidak mempunyai masa yang mencukupi untuk memeriksa kejanggalan kedua ini.

 

APAKAH OBJEK KEDUA ITU SEBENARNYA? APAKAH KAITANNYA DENGAN KEJANGGALAN PERTAMA?

 

 

BACA SELANJUTNYA.

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Kejanggalan Di Laut Baltik: Batuan & Parit

baltik4titl

 

Semasa menyelam, mereka telah menemui beberapa batu yang aneh, telah dikumpulkan dari bahagian atas struktur di mana ianya telah dibuat analisis lanjut.

Maklumat di laman web (tentang kes ini) mengenai batuan tersebut dan hasil analisisnya kelihatan agak tidak tersusun dan mengelirukan. Ia hanya memberikan kita gambaran umum tentang sifat batu itu sendiri. Dari mana mereka datang adalah persoalan lain.

Seseorang akan berfikir bahawa ianya telah berada di bawah air selama beribu-ribu tahun, mana-mana batu di atas bumbung ‘bangunan’ itu akan dihanyutkan oleh arus lautan pada masa lalu, kerana pada masa ini air benar-benar masih pada kedalaman itu. Terdapat juga misteri mengapa beberapa batu diletakkan dalam bulatan.

 

APAKAH YANG BERLAKU DI LAUT ITU KETIKA PARAS AIR TIDAK SEPERTI SEKARANG?

 

 

 

 

BACA SELANJUTNYA.

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us