MistisFiles

Pengetahuan Rahsia Itu Hanya Untuk Mereka Yang Mampu Memahaminya

The Tree of Life

Posted by jigsmaster on September 14, 2014

Bangsa Maya percaya bahawa di bumi terdapat syurga yang indah dan ajaib,yang disembunyikan oleh gunung yang misteri. Mereka menyebut tempat ini sebagai Tamoanchan. Syurga, bumi, dan dunia ghaib (Xibalba) dihubungkan oleh apa yang dipanggil sebagai ‘Dunia Pohon’.

 Dalam dunia Judeo-Kristian,Pohon Kehidupan melambangkan hidup yang bebas dari kejahatan dan dosa sebelum Adam & Hawa jatuh ke bumi.

Di dalam Islam,terdapat satu pohon yang sangat besar,dipanggil Sidratul Muntaha yang terletak di Langit ke-7,di mana jumlah daunnya ialah sebanyak makhluk yang Tuhan ciptakan.Di sana juga terdapat Pohon Khuldi,yang terdapat di dalam syurga.

Persoalan Pohon Kehidupan muncul dalam banyak budaya dan agama di dunia.Bagaimana ini terjadi?Bagaimana pengetahuan tentang pohon ini menyebar luas di kalangan manusia?Apakah sebenarnya Pohon Kehidupan ini?

 

 

The Tree of Life

 

 

the tree in the Garden of Eden bearing fruit which gave eternal life
(Genesis 3:22–24)

 

 

Apakah sebenarnya Pohon Kehidupan?Mengapa banyak budaya yang memiliki cerita tentang Pohon Kehidupan?Jika benar,apakah ia memang berbentuk pohon yang biasa kita lihat?

-Konsep Kabbalah tentang Pohon Kehidupan

-Bayang Pohon Kehidupan dan kuda yang berlari 500 tahun perjalanan

 -Buah Khuldi pada Pohon Kehidupan -Rahsia Sidratul Muntaha

-Gerbang Matriks melalui Pohon Kehidupan

Semua ini dalam MistisFiles!!
 
AKSES KE PENGETAHUAN RAHSIA:
 
=========================
=========================

Add A Comment

You must be logged in to post a comment.