Monthly Archives: July 2015

Dark Vatican VI: Conclave of The Babylonian Magus

darkvat6

 

Kita telah membincangkan,bagaimana pengaruh pagan dari tradisi sistem dewa-dewi Rom,Greek dan Jerman/Skandinavia telah mempengaruhi perayaan-perayaan serta tradisi tertentu dalam dunia Katolik.

Namun di sana,di dalam tradisi kepaderian dan kebaktian gereja,tersembunyi rahsia paling penting dan ini adalah antara faktor-faktor yang memungkinkan Dua Kunci Sulit Terbesar dunia Kristian mesti disembunyikan dari pengetahuan umum.

Beribu-ribu tahun lamanya,sebelum pagan Eropah bangkit pada tahun-tahun kegemilangannya,dan sebelum para pengarang Veda menuliskan cerita tentang dewa-dewi Hindu mereka,para maharaja dan kesatria Babilon berperang untuk mempertahankan empayar mereka dan meluaskan jajahan.Sesetengah raja adalah begitu menggerunkan akibat kezaliman dan kegagahan mereka,sesetengahnya menganut fahaman sihir.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Conclave Of The Babylonian Magus”

 

 

 

 

 

 

 

babylonian maguscover

“…On her forehead: Mystery Babylon the Great, the Mother of Prostitutes and of the Abomination of the Earth..”

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

The Dark Vatican V: The Jesuit

darkvat5

 

 

Untuk memahami The Black Mass,kita mesti faham bagaimana adat dan tradisi pagan mula-mula meresap masuk ke dalam tradisi Katolik.Sejarah menyaksikan bagaimana para paderi dan kardinal berdebat di dalam persidangan-persidangan ‘menentukan keimanan’ seperti Persidangan Nicaea yang terkenal itu setelah lebih kurang 300 tahun setelah Jesus tiada.

Terdapat empat aliran kepaderian utama di dalam dunia Katolik; Benedectine,Franciscan,Dominican dan Jesuit.

Setiap aliran kepaderian,memiliki gaya bagaimana mereka menyerap secara rahsia,simbol-simbol kebaktian pagan pada masa silam secara teramat halus.

Ketika yang lainnya meneruskan kepada adat kebaktian dari order lama pagan,yang lainnya bersembunyi dalam ritual gelap zaman Rom,yang lainnya…lebih bijak,menguruskan organisasi bawahtanah yang menyusup ke dalam politik dan sosial.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“The Jesuit”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jesuitcover

“…the Bible, that serpent which with head erect and eyes flashing, threatens us (the Jesuits) with its venom while it trails along the ground, shall be changed into a rod as soon as we (the Jesuits) are able to seize it…”

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Dark Vatican IV: Saturnalia

darkvat4

 

 

Di sana ada satu perayaan yang amat masyhur sejak masa-masa Pagan di Eropah. Perayaan istimewa ini jatuh pada penghujung bulan Disember dan dianggap para penduduk sebagai waktu untuk beristirehat dan bergembira sepenuhnya. Sewaktu masa ini, mahkamah-mahkamah undang-undang ditutup. Tiada sebarang perniagaan boleh dijalankan. Sekolah-sekolah diberi cuti. Memulakan suatu peperangan dianggap perbuatan jahat dan menghukum seseorang penjahat adalah tidak dibenarkan.

Hamba-hamba dilepaskan daripada pekerjaan-pekerjaan berat dan dibenarkan untuk memakai pileus ataupun lencana kebebasan. Mereka diberikan hak kebebasan bersuara dan dilayani di dalam majlis khas yang dianjurkan tuan-tuan mereka serta memakai pakaian-pakaian yang cantik. Semua lapisan masyarakat menumpu perhatian mereka kepada bersukaria dan bergembira dengan acara pertukaran hadiah antara teman-teman.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Saturnalia”

 

 

 

 

 

 

 

 

saturnalia

“..Iblis telah menggantikan satu perayaan pagan Saturnalia, dan menghubungkannya dengan apa yang diandaikan sebagai hari lahir Jesus,dan mereka-reka cerita tentang Santa Claus…”

 

 

Kita tahu,apabila Constatine membuat keputusan untuk menerima Kristian,beliau mengalami kesukaran untuk mengubah adat dan tradisi pagan yang telah mendarah-daging dalam kehidupan masyarakat Eropah di bawah kekuasaan Rom.Oleh itu apa yang boleh dilakukannya ialah perlahan-lahan menyerap adat dan tradisi pagan ke dalam agama Kristian yang asal!

Salah satu tradisi tersebut ialah perayaan Saturnalia.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us