Monthly Archives: June 2018

Mason-mason Melayu Bahagian XI

mason 11

 

 

Mengawal media – Menggunakan sepenuhnya kuasa polis, SPRM dan badan-badan kerajaan – Perlucutan kuasa – Tekanan politik – Lantikan politik – Memainkan persepsi – Membekukan akaun musuh politik – Usaha melemahkan musuh politik – Kerajaan tanpa pembangkang – Pemusatan kuasa – Menjinakkan parti chauvinis – Melindungi kroni – Kawalan harga – Penggantian pendapatan yang hilang dari pemansuhan cukai tidak popular- Melindungi cukong dan minoriti berkuasa – Undi dari budak-budak mentah – Melatih para zombi politik

 

 

 

 

“Rule of Law”

 

 

ruleoflaw

 

“Terdapat 3 fasa ‘Rule of Law’ sebelum ‘Penjelmaan Semula’. Orang yang berada pada Teori RAHMAN yang pertama telah meramalkan orang terakhir digenapkan oleh orang yang muncul dua kali itu. ‘Banjir Besar’ akan berlaku dan ‘Pembersihan’. Kemudian, akan berlaku ‘Malayan Union’ kedua. Reaksi akan menentukan seberapa cepat ‘Penjelmaan Semula’ itu berlaku.”

 

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu X : Mengapa Tokoh Wartawan Itu Memalsukan Data Peruntukan YDP Agong?

bajet

 

Baru-baru ini kecoh tentang persepsi buruk yang cuba dimainkan oleh seorang tokoh wartawan. Selain mengkritik Anwar Ibrahim yang dilihat cuba merapati raja-raja Melayu, tokoh wartawan itu secara aneh telah memalsukan data-data berkenaan peruntukan kerajaan kepada YDP Agong sesuai dengan tugasnya sebagai Ketua Negara.

Mengapa tokoh wartawan yang juga salah seorang yang berkaitan dengan Majlis Penasihat Kerajaan itu berbuat satu perkara yang tidak beretika dan juga satu pembohongan yang berat? Mendedahkan belanja raja sebagai kritikan dan kebebasan bersuara? Tetapi mengapa perlu menambah-nambah jumlah sehingga menjadi data-data yang menipu dan berniat jahat seperti kebudak-budakan?

M.O mengupas tentang sikap aneh yang menyelubungi tokoh wartawan itu dan adakah YDP Cukong ada terlibat menaja perlakuan aneh dan tidak bermoral ini.

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu X : Apa Yang Berlaku Pada Malam Menjelang Perlantikan AG?

ibrahimbuild

 

M.O menulis tentang peristiwa-peristiwa aneh dan mengejutkan pada malam menjelang perlantikan Peguam Negara yang baru. Apakah ada peranan YDP Cukong atau YDP Cukong menggaji kambing hitam di kalangan Melayu sendiri untuk membikin ‘Pelan B’ jika hasrat tidak tercapai?

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu X : ‘YDPA Kapitalis’

note1982c

 

Ada sesuatu di sebalik para pemimpin Melayu ini. Monster yang tamak haloba. Mereka dilayan seperti YDP Agong yang sebenar untuk survival politik dan kekayaan tujuh keturunan.

M.O menulis lagi pelbagai taktikal Tun M dan sekitar ahli politik sekitarnya untuk meneruskan kelangsungan realpolitik mereka. Orang Melayu nampaknya dalam dilema lagi untuk berebut dengan segala kapitalis ini bagi membentuk Tun M sama ada wataknya kembali menjadi seorang ultraMelayu 48 tahun yang silam, atau khadam yang setia kepada segala raksasa kapitalis dalam Malaysia Baru hari ini…

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Mason-mason Melayu X : Manipulasi Hutang I & II

manipulasiutang

 

Dalam perbincangan sebelum ini, kita sudah dapati bahawa semua pemimpin ini akan diuji dengan kekuasaan yang besar dan sumber untuk mengumpul harta yang begitu banyak. Ini akan menimbulkan konflik kehendak dalam diri mereka walaupun seorang yang dikatakan ultraMelayu, Tun M.

Konflik kehendak ini nampaknya melebihi semua dasar perjuangan mereka. Malah jika dasar perjuangan politik mereka menyokong usaha keras mereka dalam menjuarai konflik kehendak tadi, maka ia dialu-alukan.

Di sana juga disentuh bahawa – ada taikun-taikun besar yang sentiasa menjadi parasit dalam setiap pemimpin Melayu ini, seperti Jho Low-Najib sebagaimana Tun M sendiri yang memiliki barisan kroninya yang melegenda sehingga ke hari ini. Taikun-taikun ini seperti ‘anak-anak ikan’ yang dibela, namun sampai masa akan menuntut janji. Ini yang kadang-kadang merunsingkan hati pemimpin-pemimpin Melayu ini.

 

 

 

 

 

 

 

“Manipulasi Hutang I & II”

 

 

note1982x

 

 

“Musuh utama orang-orang Melayu yang miskin terutama di luar bandar ialah para kapitalis yang mewarisi kekayaan dan tongkat sejak zaman British. Para kapitalis inilah yang menindas orang-orang miskin itu dan merasuah para pemimpin Melayu yang korup.”

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us