Category Archives: The HeavenGate

The Meaning of Numbers and Ratio

09

 

Sejak zaman-berzaman manusia menggunakan angka-angka sebagai jalan untuk menyelesaikan pelbagai masalah dan perkara.Angka atau nombor digunakan untuk mengira dan mengukur,ia adalah alat atau perkakas yang amat berguna.Sesetengah manusia memandang angka-angka sebagai sesuatu yang ajaib dan ‘sacred';sesuatu yang mistik dan keramat.

Mereka mencari-cari maksud di sebalik kewujudan angka;ia adalah seperti mencari misteri kotak pandora di alam khayalan.Angka-angka itu,sebahagiannya menunjukkan keajaiban alam,menyingkap misteri dan rahsia semesta.Sebahagiannya membuka 1001 rahsia,hakikat kehidupan yang penuh tandatanya.

Salah satu manifestasi dari angka-angka adalah nisbah;ia seolah-olah menunjukkan kepada manusia,bahawa Sang Pencipta membina alam semesta ini dengan mengukur dengan teramat teliti dari satu titik ke satu titik,Dia…membinanya dengan aspek kejuruteraan yang agung dan klimaks.

Mengapa Dia menggunakan ANGKA-ANGKA itu?

Di sebalik angka dan nisbah,adalah satu rahsia Tuhan yang belum tersingkap,dan di sana adalah benar-benar menakjubkan.

 

 

 

The Meaning of Numbers and Ratio

Maksud Di sebalik Angka dan Nisbah

 

 

 

 

Golden ration 4

The spiral in a snail’s shell is the same mathematically as the spiral in the Milky Way galaxy, and it’s also the same mathematically as the spirals in our DNA. It’s the same ratio that you’ll find in very basic music that transcends cultures all over the world.
-Joseph Gordon-Levitt

 

 

 

Angka digunakan oleh manusia sebagai cara dan perkakas untuk manusia mengukur benda-benda dan alam di sekeliling mereka.Nombor atau angka-angka itu berguna untuk mengetahui takat atau had sesuatu,supaya dengannya manusia boleh bertindak sesuai dengan kemampuannya atau sesuai dengan hukum alam.Nampak di sini bahawa angka atau nombor itu merupakan petunjuk atau perlambangan yang difahami manusia untuk memahami sifat-sifat alam ini.

Apakah rahsia angka?Rahsianya ialah mengapa dalam keadaan tertentu,satu pengukuran yang tertentu dipilih untuk melambangkan sifat sesuatu benda,misalnya angka 7 digunakan untuk penciptaan alam semesta.Angka 5 digunakan untuk penciptaan tangan dan angka 6 digunakan untuk penciptaan kelopak bunga dan hablur.

Sesetengah manusia menganggap ia adalah angka yang ajaib dan memiliki maksud yang suci dan mistik.SEBENARNYA ia dipilih kerana ia adalah TAKAT YANG TELAH DIPROGRAMKAN oleh Sang Pencipta pada awal-awal lagi.Soalannya,mengapa ia diprogramkan menurut takat yang demikian?

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

The Sacred of Symmetry

Jika kita perhatikan dengan teliti benda-benda di sekeliling kita,kita akan dapati bahawa sebenarnya dunia atau alam ini dibina dengan menurut peraturan tertentu,atau pola tertentu atau susunan tertentu.Objek-objek terbina dengan struktur atom atau sel,di mana semuanya memiliki bentuk yang sama dan bergerak dalam pola yang ‘sempurna’.

Apakah maksud semua ini?

Jika kita perhatikan bentuk hablur,seperti hablur ais,kita akan melihat corak-corak yang simetri,sisi yang tercermin antara satu sama lain.Simetri,adalah salah satu hukum alam,yang misteri.Ia mengandungi perlambangan tertentu,sekaligus menyembunyikan fungsi dan rahsia,betapa alam semesta ini terbina melalui sistem yang padu,seperti sistem komputer atau dunia rangkaian internet.

Ini adalah ‘Hukum Simetri’ salah satu daripada ciri-ciri alam semesta.

Ini adalah keajaiban dan seringkali ditafsir sebagai sesuatu yang ‘divine’ atau ‘sacred’.

 

 

 

 


The Sacred of Symmetry

 

 

 

The universe is built on a plan the profound symmetry of which is somehow present in the inner structure of our intellect.

-Paul Valeri

 

 

 

 

Tahukah anda,bahawa alam semesta ini dicipta dengan ukuran-ukuran dan senibina yang tepat dan kemas?Bahawa alam ini diciptakan dengan matematik dan kejuruteraan senibina yang kompeten dan cekap?

Mari kita lihat tubuh kita.Manusia mempunyai ‘pelan’ tubuh badan yang berbentuk simetri dua hala. Ini bermakna bahawa apabila anda menarik garis ke bawah pusat tubuh manusia, dari bahagian tengah kepala hingga ke kaki, ciri yang sama muncul sebelah-menyebelah. Kita semua mempunyai 2 mata, satu di kedua-dua belah badan, dan kita juga mempunyai 2 telinga,2 tangan dan 2 kaki.

Simetri dua hala (bilateral) adalah satu ciri penting bahawa ia digunakan oleh ahli sains untuk mengelaskan benda-benda hidup.Ciri bilateral ini merangkumi semua organisma dua hala.

 

Simetri dua hala adalah ciri vertebrata (mamalia, reptilia, amfibia, ikan, dan burung) dan juga banyak invertebrata termasuk cacing pipih atau cacing pita.Rekod fosil menunjukkan bahawa spesies dengan simetri dua hala wujud sejauh 550 juta tahun yang lalu.Cacing pipih adalah salah satu makhluk yang pertama untuk membangunkan simetri dua hala atau bilateral ini.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Sacred Geometry: Tree of Life

Bangsa Maya percaya bahawa di bumi terdapat syurga yang indah dan ajaib,yang disembunyikan oleh gunung yang misteri. Mereka menyebut tempat ini sebagai Tamoanchan. Syurga, bumi, dan dunia ghaib (Xibalba) dihubungkan oleh apa yang dipanggil sebagai ‘Dunia Pohon’.

 Dalam dunia Judeo-Kristian,Pohon Kehidupan melambangkan hidup yang bebas dari kejahatan dan dosa sebelum Adam & Hawa jatuh ke bumi.

Di dalam Islam,terdapat satu pohon yang sangat besar,dipanggil Sidratul Muntaha yang terletak di Langit ke-7,di mana jumlah daunnya ialah sebanyak makhluk yang Tuhan ciptakan.Di sana juga terdapat Pohon Khuldi,yang terdapat di dalam syurga.

Persoalan Pohon Kehidupan muncul dalam banyak budaya dan agama di dunia.Bagaimana ini terjadi?Bagaimana pengetahuan tentang pohon ini menyebar luas di kalangan manusia?Apakah sebenarnya Pohon Kehidupan ini?

 

 

 

 

The Tree of Life

 

 

 

 

 

 

 

the tree in the Garden of Eden bearing fruit which gave eternal life
(Genesis 3:22–24)

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Sacred Geometry:The Flower of Life


Sejak zaman-berzaman manusia yang percaya bunga adalah sumber kegembiraan dan kebahagian.Bunga adalah manifestasi kepada kesuburan pohon,dan bunga memberikan pandangan yang menarik hati dan umumnya memberikan bau yang wangi.

Pengkajian manusia dalam bentuk-bentuk geometri dan bidang simetri,telah menemukan satu ‘Holy Grail’ dalam kepelbagaian simetri yang bergabung,dan ini menambahkan apa yang digelar sebagai ‘Geometri Suci’.

Penjelmaan bunga dalam bentuk geometri ini kononnya memberi bayangan kepada kehidupan manusia,dan mereka memanggilnya,


 “Flower of Life”

(Bunga Kehidupan)

 

 

 

A flower cannot blossom without sunshine, and man cannot live without love.

-Max Muller


You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

The Gate of Yehova II:The Sacred Geometry

Sejak beribu-ribu tahun yang lalu,manusia percaya bahawa berkomunikasi dengan Kuasa Tertinggi atau digelarkan ‘Tuhan’ pasti mempunyai cara-cara yang tertentu.Manusia membuat pelbagai-bagai ritual dan cara berdoa,semata-mata untuk berhubung dengan Kuasa itu.

Selain dari bermacam-macam gerakan dan gaya untuk berhubung dengan Kuasa itu.ada sekelompok manusia percaya,bahawa untuk berhubung atau berkomunikasi dengan Kuasa itu,adalah melalui perantaraan corak-corak tertentu yang mematuhi nisbah dan kadaran tertentu.Kononnya,nisbah itu adalah salah satu tanda kesempurnaan dan simbol Ketuhanan.Mereka berhubung melalui apa yang dikatakan sebagai,

 

 

 

 

 

The Sacred Geometry

 

 

 

 

The laws of nature are but the mathematical thoughts of God.
-Euclid

 

 

 

 

‘Sacred Geometry’ (Geometri Suci) adalah istilah yang digunakan oleh ahli-ahli arkeologi,antropologi dan ahli Matematik Geometri.Ia termasuk agama,falsafah dan kerohanian berkenaan kepercayaan yang telah dikelilingi oleh aspek geometri dalam pelbagai budaya di sepanjang sejarah.

Ia meliputi geometri Pythagoras dan juga hubungan antara keluk organik dan keluk logaritma.“Geometri Suci” ini telah berkembang sebagai hasil daripada budaya yang berbeza.Kami akan menerangkan kepada anda sejarah Geometri Suci ini serta  menyediakan lima pandangan yang berbeza tentang bagaimana budaya yang berbeza telah membuat bentuk-bentuk geometri menjadi sesuatu yang suci.Kemudian kami akan menerangkan maksud nombor-nombor tertentu, kerana angka-angka telah memainkan peranan penting dalam topik Geometri Suci.Beberapa contoh tempat-tempat suci juga akan disediakan.Contoh-contoh ini akan menyediakan anda dengan rasa sebenar bagaimana Geometri Suci digunakan di tempat-tempat suci ini seperti di dalam piramid dan kuil-kuil.

Topik ‘The Sacred Geometri ini merangkumi:

-Matematik Geometri
-Logaritma
-Falsafah
-Agama 
-Nisbah Emas
-Nombor Phi
-Kejuruteraan Bentuk
-Nombor Fibonacci
-Pandangan Perspektif
-Seni Simetri
-Keseimbangan
-Senibina
-Kontra
-Elemen
 -dan banyak lagi

 Mereka telah menemukan bahawa alam ini direkabentuk dengan nisbah-nisbah tertentu dan semuanya bukan secara rawak namun ‘dibina’ berdasarkan satu format khas.Dengan memahami semua nisbah dan format ini,manusia percaya ia merupakan seakan-akan petunjuk untuk berhubung dengan penciptanya,yakni Si Genius yang memiliki Minda Tertinggi.

 

 

 

Kaitan Geometri Suci dan Manusia

 

Sejak mereka menemui bentuk-bentuk alam ini seperti jumlah kelopak bunga,jumlah corak hablur ais,garis pusat bulan,perimeter matahari dan sebagainya mempunyai nisbah-nisbah tertentu yang berkait antara satu sama lain maka manusia membina satu kepercayaan bahawa semua nisbah-nisbah ini adalah seakan-akan ‘wahyu’ atau petunjuk yang membawa kebaikan kepada yang tahu.

Mereka menjadikan bentuk-bentuk tertentu yang mematuhi nisbah ini dan padat dengan simetri untuk dijadikan sebagai alat ritual,dengan harapan,ia akan melahirkan kuasa tertentu sebagaimana kepercayaan mereka mesti ada sebab mengapa Kuasa itu memilih nisbah-nisbah tertentu untuk ‘membina’ alam semesta ini.

Dalam pengajian ini,anda akan belajar tentang:


1-The Sacred Geometry: Flower of Life (Bunga Kehidupan)
2-The Sacred Geometry: Tree of Life (Pokok Kehidupan)
3-The Sacred Geometry: The Sacred of Symmetry (Simetri Suci)
4-The Sacred Geometry: The Meaning of Numbers and Ratio (Maksud Di sebalik Nombor dan Angka)


Semua ini akan diterangkan dalam kempen antara yang paling mendebarkan setakat ini di MistisFiles.

Selamat Datang ke Pengetahuan Rahsia

Angka-angka adalah perkakas untuk berhubung kepada satu kesedaran.

Atau cara untuk membuatkan kita percaya kepada kewujudan-Nya.

Melalui…

 

 

The Sacred Geometry

Hanya di MistisFiles dan MistisJournal.

The Gatekeepers

 

Struktur dimensi dan alam semesta memiliki segmen-segmen mereka yang tertentu.Setiap segmen dihubungkan dengan sempadan-sempadan yang memisahkan ruang-ruang yang berlainan.Sempadan-sempadan ini memiliki sistem mereka yang tersendiri,bertujuan untuk mengawal,menapis atau menghala.

Sistem ini mempunyai rangkaian di antara satu sama lain,mereka seakan-akan seperti ‘bell network’ yang mana ia memberitahu di antara sesama mereka akan sesuatu yang memasuki antara ruang atau dimensi.

Sepertimana syurga dan neraka yang mempunyai pintu-pintu dan penjaganya,maka alam semesta ini dan semua dimensi di dalamnya,memiliki ‘penjaga’ mereka sendiri,iaitu:

 

 

 


‘The Gatekeepers’

 

 

 

 

“Why it’s simply impassible!
Alice: Why, don’t you mean impossible?
Door: No, I do mean impassible. (chuckles) Nothing’s impossible!”

-Lewis Carroll, Alice’s Adventures in Wonderland & Through the Looking-Glass

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Pintu-pintu Langit

Di sepanjang sejarah,sesetengah manusia percaya bahawa di langit itu ada sebuah pintu yang menuju ke dunia lain.Seringkali mereka memandang ke atas dan berfikir,”Apakah yang ada di atas sana?”Sama ada ketika langit membiru cerah di waktu siang mahupun ketika malam dengan bintang-bintang bergemerlapan…langit sememangnya menimbulkan 1001 misteri.Langit yang gelap itu menimbulkan sensasi dan misteri.Langit yang cerah itu menimbulkan harapan dan kegembiraan.Kadangkala,corak bintang-bintang dan gemerlapannya menimbulkan perasaan ingin tahu manusia.Perasaan ingin tahu yang adakah ada sesuatu di atas sana.Adakah di sana terdapatnya ‘pintu-pintu langit’?

 

 

 

“The Stargate”

 .
 .
.

..

... the star, which shineth in the heavens.
May he hold the Beginning and the Future, may they pay homage unto him,
Saying, “He who forced his way through the midst of Tiamat without resting,
Let his name be Nibiru, ‘the Seizer of the Midst’!
For the stars of heaven he upheld the paths,
He shepherded all the gods like sheep!
-The Seventh Tablet,Enuma Elish 

Lihat langit di waktu malam.Jika anda melihatnya dengan sesungguhnya…pasti anda akan terfikir.Apakah yang ada di atas sana?Sejak zaman-berzaman,persoalan ini menghantui manusia walaupun manusia sudah mampu menghantar proba angkasa untuk menyiasat isi langit dan mencipta teleskop berkuasa tinggi untuk mengintai langit.

Lebih daripada 400 tahun yang lalu,Giordano Bruno,seorang pendeta dari Itali,menulis bahawa: “dalam ruang di mana terdapat ‘bumi’ yang tak terhitung mengelilingi ‘matahari’ lain,yang mungkin menampung makhluk yang sama atau malahan lebih baik daripada manusia di Bumi.”

Bruno layak untuk dikenang dalam sejarah di mana dia telah dibakar (burn at stake) di Rom pada tahun 1600 Masehi.

Dalam abad ke-19,fiksyen sains Jules Verne dan HG Wells mempopularkan idea kehidupan makhluk asing.Percival Lowell,seorang Amerika yang kaya,yang membina balai cerap sendiri di Flagstaff,Arizona terutamanya untuk mengkaji Marikh. Beliau percaya bahawa permukaannya telah direntasi oleh ‘terusan’,digali oleh tamadun maju untuk menyalurkan air dari bahagian kutub beku ke ‘padang pasir’ berhampiran khatulistiwa Planet Merah.

Pada tahun 1900,sebuah yayasan Perancis menawarkan Guzman Hadiah sebanyak 100,000 francs untuk siapa yang membuat hubungan buat pertama kalinya dengan spesies luar angkasa, tetapi mengecualikan Marikh,kerana mengesan Marikh kemudiannya dianggap sebagai terlalu mudah.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

The Gate of Yehova II: Stairway to Heaven

 

Kepercayaan manusia tentang kewujudan ‘pintu’ untuk menembusi dunia yang selain manusia ketahui bertitik tolak daripada pengalaman ‘supernatural’ manusia seperti mimpi,’visi’ atau ‘dejavu’.

Manusia percaya,bahawa segala macam mimpi dan pengalaman yang luar biasa atau ilham-ilham tertentu,menunjukkan bahawa sebenarnya mereka berada dalam satu alam atau ‘bekas’ di mana pasti ada ‘pintu’ keluar dari dalam sini.

Adakah ada harapan untuk menemui ‘pintu’ itu?

 

 

 

 

 

“Stairway to Heaven”

 

 

“…And Pharaoh said, “O eminent ones, I have not known you to have a god other than me. Then ignite for me, O Haman, [a fire] upon the clay and make for me a tower that I may look at the God of Moses. And indeed, I do think he is among the liars.”

(AlQuran 28:38)
 

 

 

 

 

Kepercayaan manusia tentang dimensi lain atau dunia lain memungkinkan manusia menganggap adanya satu entiti lain selain dari mereka yang lebih ‘superior’ dari mereka.

Salah satu topik yang difikirkan manusia ialah ‘multidimensional’atau dimensi berbilang.Ini bermula dengan soalan,jika ada Tuhan yang mencipta seluruh alam ini,dimanakah Dia tinggal?Ini adalah soalan asas bagi kebanyakan manusia yang berusaha memecahkan persoalan kehidupan.Bukti mendalam yang wujud untuk menyokong konsep bahawa potensi manusia tidak terhad kepada dunia 3D seperti dimensi ketinggian,luas dan kedalaman atau perkara-perkara seperti tenaga,ruang dan masa ialah apabila manusia mengalami ‘pengalaman’ yang luarbiasa secara spiritual seperti mimpi atau pengsan (koma).Model baru saintifik bagi ruang-masa melampaui apa yang sedang dikaji.Tetapi budaya manusia yang kaya seakan-akan melampui pelbagai dimensi dan kajian terhadap jiwa atau minda manusia kini seolah-olah menemui satu ‘jalan pintas’ atau ‘pintu’ untuk memahami dunia selain dunia yang kita berhidup kini.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Intro-The HeavenGate: The Gate of Yehova II

Over 33rd Degrees Syllabus

To : All Grand Wizard and Top Ranking Shriners
From : The Keeper of Houses of Heavenlore
Date : 30 December 2013
Subject : Meeting of ‘Heavengate’

The meeting will be held as follows:

Date : 5 January 2014
Time : 3.00 a.m.
Place : Imperial Chamber

The Agenda of the meeting is as follows:

1. Lodgekeeper address
2. The structure of the syllabus
3. Coronation
4. Other items to be discussed and decide
5. Distribute task
6. Motions relating to the above
7. Date of next meeting
8. Others matter
9. Close

Silibus terbaru Pengajian The HeavenGate telah keluar tahun ini.Silibus ini memaparkan sebahagian ‘unfinished pyramid’ yang menunggu untuk disempurnakan.Apabila siap kelak,segala konspirasi akan menjadi ‘the reality nightmare’.

ADAKAH ANDA TAHU ‘PUNCAK’ PIRAMID YANG TIDAK SIAP ITU?

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us