Monthly Archives: May 2024

Evolusi Jasad Sangkakala

jasadsangka

 

Sang Pengaturcara… dengan segala Kebesaran-Nya, telah mencipta alam ini melalui proses pengembangan. Mengapa ia berlaku demikian, ada sebabnya.

Bila disebutkan mengembang, ia akan bermula dari satu titik kecil, kemudian membesar dan membesar. Oleh kerana pengembangan itu memiliki halaju tertentu, maka ia membentuk satu laluan panjang yang semakin membesar.

Sepanjang beberapa bilion tahun yang berikutnya, kawasan jirim Alam Semesta yang sedikit lebih padat (yang diagihkan hampir seragam) mula tertarik secara graviti antara satu sama lain. Oleh itu, ia menjadi lebih padat, membentuk awan gas, bintang, galaksi, dan struktur astronomi lain yang kerap kita perhatikan hari ini.

Inilah yang dikenali sebagai Epoch Struktur, kerana pada masa inilah Alam Semesta moden mula terbentuk. Ini terdiri daripada jirim kelihatan yang diedarkan dalam struktur pelbagai saiz (iaitu bintang dan planet kepada galaksi, gugusan galaksi dan gugusan super) di mana jirim tertumpu, dan yang dipisahkan oleh ‘teluk-teluk’ besar yang mengandungi beberapa galaksi.

 

 

KITA

ADALAH

ROH

YANG MELALUI 

ALAM YANG MENGEMBANG INI. DI DALAMNYA.

SEDANG MELALUINYA.

 

 

 

BACA SELANJUTNYA

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Salam Raya & Siri Yang Sedang Berjalan

dangersign

 

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tidak terlewat rasanya kami di MistisFiles mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua pembaca, lagipun masih di dalam bulan Syawal. Kita di Malaysia kan menyambut raya sebulan. Selang sebulan pula sudah masuk bulan haji. Hari Raya Haji pula.

Kami juga ingin memohon maaf dek kerana kira-kira 2 minggu tidak mengemaskini artikel. Ini berikutan kesibukan masing-masing  menganjur dan menghadiri rumah terbuka. Mungkin para pembaca tegar MistisFiles ada yang terkeliru dengan siri-siri yang bersimpang-siur di MistisFiles ketika ini. Jadi, kami senaraikan siri-siri yang sedang diapungkan di MistisFiles:

 

 

Misteri Riwayat Hiper Matriks

adammatrikslow

 

 

Siri yang mengetengahkan persoalan dan perbincangan kepada misteri riwayat alam dan manusia sejak terciptanya alam ini hinggalah kiamat dan alam akhirat, berdasarkan kitab-kitab agama serta pendapat para agamawan.

Siri ini menggabungkan elemen-elemen di dalam Pengajian Matriks dan penulisan agamawan tertentu berkaitan subjek yang dikaji. Antara topik-topik yag agak kontroversi termasuklah “10 ribu Adam Sebelum Adam”, “Makhluk Foton Yang bersifat ‘Shape-shifter’ dan “Makhluk Burung Sebelum Adam”.

Di akhirnya kita akan tertanya-tanya tentang: Mengapa kita diciptakan?

 

 

Misteri Jagat Fraktal

integer

 

Ini adalah siri di bawah kempen The Heavengate : The Gate of Elohim. Menampilkan subjek Fraktal, yakni salah satu cabang ‘sains baharu’ yang semakin berkembang pesat sekarang ini seiring dengan gergasi-gergasi lain seperti Kuantum dan Teori Kekacauan.

Pembaca akan dibawa melihat kehidupan dan alam ini dengan perspektif berbeza. Pembaca akan dihidangkan dengan elemen-elemen seperti pengulangan, simetri, giliran, cerminan dan sebagainya yang membentuk asas Jagat Fraktal. Fraktal ini boleh dikatakan sebuah ‘coding‘ yang berbeza dalam menafsirkan alam ini.

 

 

Rejimen Melayu Tentera Mahdi

usahadajjalmalaysia

 

 

Siri ini membincangkan tentang bagaimana umat Melayu yang majoriti beragama Islam di Asia Tenggara khususnya, menjalani pelbagai cabaran dan dugaan dalam menentukan adakah mereka benar-benar layak untuk membentuk pasukan tersendiri dalam ketumbukan Panji-Panji Hitam Dari Timur yang dipimpin oleh Imam Mahdi, sepertimana yang disebut-sebut dalam hadis-hadis akhir zaman.

Dalam keadaan di Arab Saudi yang semakin tidak menentu dan suasana perang berkait dengan isu Palestin-Israel di sana, Imam Mahdi pastinya tidak boleh bergantung kepada bangsa Arab malah Turki sekalipun yang masih terperangkap dengan karisma sekular Kemalisme.

Imam Mahdi perlukan pembantu yang lain…

—————————————————————–

 

Kami berharap apa yang dihidangkan ini menjadi percambahan minda dan daya pembacaan baharu kepada para pembaca. Terima kasih kepada yang mendaftar sebagai Jigster, andalah pencetus kepada pemikiran kritis dan terbuka tentang misteri alam dan manusia.

Apa yang dipaparkan di sini bukanlah bertujuan untuk memaksa anda percaya 100% terhadap apa yang ditulis, tetapi lebih kepada mengajak anda berfikir dengan mendalam. Semua misteri yang terjadi ibarat satu ‘jigsaw puzzle’ yang berselerakan. Apa yang dilakukan kami ialah memberikan anda kepingan-kepingan ‘jigsaw puzzle’ ini. Kami sekadar ingin anda bersama-sama kami mencantumkan kepingan-kepingan ‘jigsaw puzzle’ tersebut. Mana yang salah akan dibuang dan mana yang betul sahaja akan memberikan satu gambaran kepada semua atau sebahagian persoalan.

 

-M.O                                                                                                                                                                  @rEa1E