Monthly Archives: October 2018

Mason-mason Melayu XVI : Usaha Menghapuskan Hak Pribumi

mason16

 

Perancangan mereka sudah lama, sejak dari zaman surat berantai dan emel berantai lagi. Ketika itu ucapan-ucapan mereka diseludup keluar dengan pelbagai perancangan sadis seperti menggalakkan penggunaan dadah di kalangan anak-anak Melayu Bumiputra bagi merosakkan generasi mereka melalui jaringan jerung-jerung besar pengedar dadah yang seringkali terlepas dari tindakan pihak berkuasa.

‘Sekolah Demokrasi’ juga dibina untuk meyakinkan anak-anak Melayu Bumiputra supaya tidak bimbang memberi kuasa pentadbiran kepada orang lain berbanding digalakkan mereka mengurus dan mentadbir tanahair mereka sendiri.

BANYAK LAGI PERANCANGAN PELIK MEREKA….

 

Baca Seterusnya…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Malayan Union II : Bukankah Telah Diberitahu Sebelum Ini?

masonXIImalayanfinalproven

 

 Mason-mason Melayu Episode III

 

 

Bukankah saya (M.O) telah memberitahu kepada anda tentang “Malayan Union 2.0″ ini lama sebelum isunya kecoh sekarang? Sila semak kembali artikel bulan Julai yang lalu:

MALAYAN UNION II

Malah saya telah membayangkannya kepada anda pada 17 Mei yang lepas sejurus selepas pilihanraya!

Ada banyak perkara yang anda tidak tahu tentang perancangan mereka kepada anda. Saya bukanlah terikat kepada mana-mana parti politik dan sebagai pemerhati politik bebas, saya bersetuju bahawa apa yang mereka rancangkan kepada nasib bangsa anda, keturunan anda… adalah sesuatu yang amat kejam, mungkin boleh dibandingkan dengan nasib penduduk Palestin atau etnik Rohingya.

Namun sebelum ke arah itu, mereka merancangnya kini secara halus dan perlahan-lahan…

 

Yang ikhlas,

-M.O

@r3@ 1E

 

 

BACA LAGI RAHSIA PERANCANGAN MEREKA!

 

=========================
Cara untuk akses MistisFiles
>> http://goo.gl/1QBIQK
=========================

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Ratifikasi ICERD: Peluang Untuk Menghapuskan Hak-hak Bumiputra & Raja-raja Melayu

??????

 

Mason-Mason Melayu Bahagian XV

 

“Kan ada perlembagaan?” Itulah jawapan sesetengah orang Melayu apabila diberitahu akan bahaya tindakan sesetengah pihak yang berusaha siang dan malam untuk menghapuskan apa yang mereka tidak suka atau tidak puashati berkenaan hak-hak orang Melayu dan Bumiputra dalam perlembagaan Malaysia.

Apa yang golongan denial syndrome  di kalangan orang Melayu Bumiputra ini tidak sedar ialah perlembagaan boleh tercatat atas kertas, tetapi perlaksanaannya boleh ditiadakan atau dibohong-bohong, diseleweng dan dimanipulasikan sehingga tindakan atau kesan dari perlembagaan ini tidak mencapai maksud kepada yang berhak.

Ini adalah salah satu caranya.

 

 

 

 

Ke Arah Untuk Menghapuskan Hak-hak Bumiputra & Raja-raja Melayu

 

 

 

miskin

 

 

 

 

Menurut BERNAMA pada berita bertarikh 24 Oktober 2018, menerusi kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator P. Waytha Moorthy:

“Kerajaan komited untuk mengesahkan enam triti hak asasi manusia termasuk Konvensyen Antarabangsa mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) pada suku pertama tahun depan.

“Saya ingin menyatakan bahawa meratifikasi konvensyen-konvensyen ini termasuk ICERD adalah selaras dengan manifesto Pakatan Harapan (PH).

“Komitmen ini bukan sahaja diberi oleh saya tetapi juga Menteri Hal Ehwal Agama Datuk Dr Mujahid Rawa. Ia diperkukuhkan lagi oleh kenyataan Menteri Luar Datuk Saifuddin Abdullah dan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) baru-baru ini,” katanya dalam kenyataan kepada Bernama.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada penutup Persidangan Kebangsaan ke-8 yang dianjurkan Pusat Komunikasi Masyarakat (Komas) mengenai ‘Malaysia Ke Arah Pengesahan ICERD’ di Petaling Jaya semalam.

Perlu difokuskan:

Pertamanya siapakah dia P. Waytha Moorthy? Beliau adalah pengasas kepada Pertubuhan Hindraf. Beliau pernah memperjuangkan supaya Perkara 153 dalam perlembagaan Malaysia DIHAPUSKAN yang mana mengandungi hal-ehwal perlindungan kepada kedudukan keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera.

Di sini diperturunkan sebahagian perkara-perkara yang diadukan P. Waytha Moorthy kepada badan hak asasi manusia, yang rata-ratanya mendakwa kononnya Melayu-muslim telah menjalankan dasar apartheid kepada bukan Melayu, menindas dan menzalimi mereka:

 

Continue reading

Fail p521642b : Penggunaan Konkrit Pada Binaan Purba BHG II

concpyrami2

 

Sungguh menakjubkan. Selama ini kita menyangka batu-batan di Piramid Agung Giza semata-mata batu-batan dari kuari yang dibawa ke tapak piramid. Selain ada kajian tentang batu-batan yang dibakar, penemuan seterusnya ialah penggunaan teknologi konkrit dan plaster yang sudahpun maju!

Ini membawa kita kepada dimensi baru cara kita menafsir gaya hidup atau teknologi manusia pada zaman purba.

 

Teruskan membaca….

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Fail p521642 : Penggunaan Konkrit Pada Binaan Purba

formwork-coliseum

 

Adakah penggunaan konkrit pada zaman purba? Ya, sekurang-kurangnya kita tahu bahawa Tamadun Rom ada menggunakan teknologi konkrit dalam pembinaan mereka seperti bangunan Roman Pantheon di Itali.

Namun sejauh manakah pengetahuan kita tentang teknologi konkrit ini pada binaan lebih tua seperti Piramid Mesir Purba?

Baca seterusnya…

=========================
Cara untuk akses MistisFiles
>> http://goo.gl/1QBIQK
=========================

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Fail p528625 : Teknologi Gerudi Zaman Purba

drill

 

Apa yang dijelaskan di sini adalah kesinambungan kepada persoalan yang lepas, tentang teknologi penggerudian orang purba. Anehnya kesan-kesan penggerudian itu memang ada pada batu-batan dan tapak arkeologi tersebut namun alatannya tidak dijumpai.

Mungkinkah mereka tidak menggunakan alatan logam, mesin dan sebagainya tetapi memanipulasikan teknik-teknik tertentu yang hasilnya sama seperti kita pada zaman moden menggunakan alatan gerudi?

 

Teruskan membaca…

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Fail p578621: Teknologi Tanggam Pada Batu Megalitik

stonehengejoint

 

Kita biasa mendengar tanggam digunakan dalam pembinaan berasaskan kayu. Adakah tanggam dipakai dalam pembinaan berasaskan batu? Ya, memang ada dan pada artikel yang lalu kita telah melihat contoh Candi Borobudur ada menggunakan sistem tanggam.

Tetapi bagaimana dengan sistem tanggam pada blok-blok batu yang lebih besar dan berat?

Bagaimana mereka mencantumkan batuan yang berat dan besar itu mengikut sistem tanggam seolah-olah batu-bata yang biasa atau kayu-kayu?

 

 

Baca seterusnya…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Fail p574421 : Rahsia ‘Tonjolan’ Pada Binaan Zaman Purba

Ollantaytambo-3

 

Perhatikan ada elemen lebihan di permukaan bongkah-bongkah batu berupa seakan tonjolan di dalam gambar ini. Apakah fungsinya? Bahagian ini akan membincangkan lebih lanjut tentang elemen ini dalam kejuruteraan pembinaan zaman purba.

Baca seterusnya untuk membongkar misteri ini…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Fail p57629b : Teknologi Peleburan Batu Zaman Purba BHG II

vit4326

 

Kubu pengacaan adalah struktur seperti dinding atau tembok yang dikenalpasti terdapat kesan ‘pengacaan’ yakni peleburan batu-batan untuk tujuan merekat antara batu-bata atau sebagai pengukuhan antara batu-bata dan struktur semulajadi yang sedia ada. Bayangkan anda tidak menggunakan simen untuk merekatkan antara batu-bata, anda hanya meleburkan bahagian tepi batu-bata itu supaya cair di tempat pembinaan dan kemudian membiarkan ia melekat antara satu sama lain dengan kuat setelah suhu menjadi sejuk.

Pada mulanya para pengkaji menganggap fenomena aneh ini hanya terdapat di Scotland, namun kemudiannya ia telah ditemui di barat dan utara Eropah.

Sambungan kepada artikel lepas…

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Fail p57629 : Teknologi Peleburan Batu Zaman Purba

vitrisnake-stone

 

Peleburan logam, biasa kita dengar. Bagaimana dengan teknologi peleburan batu?

Bagaimana dengan batu-bata yang dilebur dan dicantum bersama? Tak payah disusun dan diikat dengan bahan perekat seperti simen atau jika pada zaman dahulu, menggunakan pelbagai campuran seperti kuning telur dan kapur.

 

 

SELAMAT DATANG KE TEKNOLOGI ZAMAN PURBA

 

 

 

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us